Spring til indhold

Status på telemedicin til borgere med KOL

Efter få måneders drift er der nu 110 borgere i det telemedicinske tilbud om hjemmemonitorering til borgere med KOL i landsdel Hovedstaden

Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL er et tværsektorielt tilbud, der skal øge mestringsevne og give borgere med KOL, eller en relateret angstproblematik, mere tryghed i hverdagen.

Der er aktuelt 110 borgere tilknyttet tilbuddet.

Tilbuddet startede hen over efteråret i 2023 og gik i fuld drift i februar 2024 i alle kommuner og regionens lungeambulatorier.

Borgere/patienter og sundhedsprofessionelle har taget godt imod tilbuddet og tilbagemeldingerne er positive. 

Det er forventningen, at mange flere borgere med KOL vil kunne profitere af tilbuddet.

Et eksempel er nedenstående:
På grund af angstproblematik kunne en borger med KOL ikke deltage i de forebyggende og rehabiliterende indsatser, der var aftalt med kommunens Center for Lungesygdomme. 

Borgeren blev tilbudt et telemedicinsk forløb, der muliggjorde, at borgeren fra hjemmet kunne sætte fuld fokus på mestring af KOL herunder øge forståelsen for sygdommen og de variationer, der forekommer som følge af sygdommen. 

Tilbuddet gav desuden mulighed for et rygestop – individuelt planlagt og aftalt via video.

Borger har fortsat et mål om at komme i Center for Lungesygdomme og deltage på holdtræning/undervisning, og det telemedicinske tilbud har givet borgeren kontinuitet og støtte, som borgeren tilkendegiver, minimerer angst og giver tryghed.