Spring til indhold

Ændringer for børneprøvetagning

Orientering om ændringer for børneprøvetagning

Tidsbooking

Fra 1. september 2024 er det ikke længere muligt for børn og unge at få taget blodprøver uden at have bestilt tid. Børn og unge, der skal have taget blodprøver og EKG efter d. 01.09.2024, skal booke tid på www.booking.rm.dk eller i App'en "Mine aftaler", hvor der også er mulighed for at se og ændre tider. Forældre/værge kan booke tid til børn, der ikke har MitID.

Flytning af Prøvetagningsenhed for Børn og Unge

Prøvetagningsenheden for Børn og Unge flyttes d. 01. september 2024 til A205. I denne prøvetagningsenhed er der bioanalytikere med særlige kompetencer inden for børneprøvetagning.
Den nuværende prøvetagningsenhed for Børn og Unge benyttes i dag også af nogle gravide. De skal fremadrettet booke tid i de øvrige prøvetagningsenheder.

Nyt informationsmateriale om blodprøvetagning på børn

Der er udarbejdet en ny patientvejledning henvendt til forældre om blodprøver og EKG på børn og unge, der findes her: www.blodprover-ekg-born.auh.dk. Her findes blandt andet en kort animationsfilm med gode råd til forældrene. Til børn mellem 5 og 12 år har børneafdelingen lavet lærerige film om blodprøvetagning: Videoer om blodprøver til børn
Derudover er der i samarbejde med Midtkraft udarbejdet to nye "Hva' så?"- plakater om blodprøver og trylleplaster, der snart kan bestilles på midtkraft.dk.

Spørgsmål kan rettes til

Chefbioanalytiker Kate Juul Strandgaard, katstran@rm.dk, tlf. 4029 3192

____________________________________________________________

Mie Samson, Cheflæge, Blodprøver og Biokemi, Aarhus Universitetshospital
Kate Juul Strandgaard, Chefbioanalytiker, Aarhus Universitetshospital