Spring til indhold

Information fra PLO-Aarhus - december 2021

Orientering om: Online specialistkonference om DM2. Ny overenskomst om fasttilknyttede læger på plejehjem. Midlertidig aftale om dosisdispensering. Projekt IBBIS udfases. Prøvehandling på sygedagpengeområdet. Socialkompasset. Henvisning til demenshjørnet. Gratis psykologhjælp til unge. Generalforsamling

Online specialistkonference om DM2 - honoreret forskningsprojekt

Steno Diabetes Center Aarhus tilbyder dig og din praksis en unik mulighed for at afprøve online specialistkonferencer med Aarhus Universitetshospital som model til at understøtte behandlingen af type 2-diabetes. Fra pilotafprøvninger ved vi, at sparringen er brugbar og værdsat i almen praksis. Din deltagelse i forskningsprojektet er afgørende for at kunne undersøge modellens kliniske effekt.

Der tilbydes:

  • Dialog og fælles læring om behandling af type 2-diabetes.
  • Nyeste viden om type 2-diabetes, medicinsk behandling og komplikationer.
  • Sparring på egne patienter.

Praktiserende lægers deltagelse honoreres og støttes af Kvalitets- og Efteruddannelsesudvalget i Region Midtjylland. Forskningsprojektet Specialistkonferencer om type 2-diabetes med almen praksis (STAR) gennemføres i samarbejde med PLO-Aarhus.

Læs mere og tilmeld dig på www.star.rm.dk

Ny overenskomst om fasttilknyttede læger på plejehjem

Pr. 1. januar 2022 overgår ordningen med fasttilknyttede læger i plejehjemmene til lægernes overenskomst. Der vil derfor komme en opsigelse af den nuværende kontrakt med Aarhus Kommune direkte til de fasttilknyttede læger, samt nærmere besked om overgangen. Der vil være nogle få plejehjem, hvor vi er nødt til at kigge på hvor mange læger, der fremover skal være tilknyttet. De berørte lægehuse vil blive kontaktet direkte.

Alle tilknyttede læger skal hurtigst muligt (og senest den 10. januar 2022) sende fakturaer for sundhedsfaglig rådgivning i 2021 til Aarhus Kommune.

Aarhus Kommune mangler en fast læge til plejehjemmene Generationernes Hus (Aarhus Ø), Carl Blochs Gade (Aarhus C) og Bøgekovhus (Viby), samt flere botilbud.

Har du ønsker til ændringer i ordningen eller ønsker du at blive fasttilknyttet læge, kan du kontakte Sundhed og Omsorg ved Katrine Dennak, på e-mail: deka@aarhus.dk eller telefon 4187 3589.

Midlertidig aftale om dosisdispensering

Der er indgået midlertidig aftale mellem PLO og RLTN om dosispakket medicin til patienter tilknyttet den kommunale hjemmepleje, sygepleje, plejehjem eller botilbud i en midlertidig periode under COVID-19.

Aarhus kommune har et håb om, at så mange som muligt kommer over på dosispakket medicin, og Sundhed og Omsorg vil derudover internt screene, hvilke borgere der er kandidater til dosispakket medicin og mere systematik i korrespondancerne angive anmodning om dosispakket medicin.

Der kan derfor forudses flere anmodninger om dosisdispensering. Det er dog frivilligt for de praktiserende læger, om de vil anvende aftalen. Aftalen er foreløbig midlertidig og slutter 1. april 2022.

Er der spørgsmål til Sundhed og Omsorg vedrørende dosispakket medicin, kan Sundhedsstrategisk konsulent Katrine Dennak kontaktes på e-mail: deka@aarhus.dk  eller telefon 4187 3589.

Projekt IBBIS udfases

Frem mod april 2022 udfases projektet IBBIS II, som henvender sig til ny-sygemeldte borgere med stress, depression og angst, og som fokuserer på at sikre en hurtig tilbagevenden til arbejdsmarkedet for borgerne. Der er pr. oktober 2021 lukket for borgerindtaget. Der er derfor ikke behov for, at de praktiserende læger henviser yderligere borgere til projektet.

Prøvehandling på sygedagpengeområdet

Aarhus Kommunes sygedagpengeafdeling har indgået et samarbejde med Sociallægeinstitutionen om at sikre en tværfaglig beskæftigelsesfaglig og sundhedsfaglig indsats tidligt i sygdomsforløbet. Målgruppen for indsatsen er ny-sygemeldte i beskæftigelse. En psykolog og en fysioterapeut er indplaceret i sygedagpenge-afdelingen, for i højere grad at sikre fastholdelse af den sygemeldte borger i beskæftigelse. De praktiserende læger kan gøre borgere i målgruppen opmærksomme på indsatsen.

Socialkompasset

Socialkompasset (https://socialkompasset.dk/) er en genvej til at finde hjælp, støtte og fællesskaber. Her kan man få et overblik over aktiviteter og tilbud, som den enkelte kan have brug for. Tilbuddene drives af frivillige-, sociale- og sundhedsrettede foreninger samt Aarhus Kommune.

 

Henvisning til demenshjørnet

Der kan nu laves en dynamisk henvisning til DemensHjørnet, skriv DEMENS tydeligt i overskriften.

DemensHjørnet er et forebyggende tilbud for borgere med en demensdiagnose i tidlig fase eller som er under udredning. Gældende for begge målgrupper er, at man er eller kan blive i stand til at træne ved moderat til høj intensitet, og ikke har lidelser eller smerter der hindrer dette. Der er løbende optag.

Pårørende til en borger med en demensdiagnose kan også henvises til et mestringsforløb.

Gratis psykologhjælp til unge

Gratis Psykologhjælp til Unge er et tilbud om psykologisk rådgivning til unge i alderen 15 til og med 27 år med psykisk mistrivsel, der har bopæl i Aarhus Kommune. Tilbuddet er etableret som et åbent og anonymt tilbud, som gør det muligt for den unge at henvende sig telefonisk, via mail eller ved personligt fremmøde. Der tilbydes social vejvisning, hvor det afklares om den unge er i målgruppen for tilbuddet eller kan anbefales et andet sted at få den rette hjælp. Tilbuddet er for de unge, som ikke har mulighed for psykologsamtaler på anden vis og som kan hjælpes af tilbuddets ramme, som er et ikke-akut, anonymt tilbud på op til 5 rådgivende samtaler med psykolog.

Generalforsamling

Der afholdes generalforsamling i PLO-Aarhus tirsdag den 8. marts 2022. Mere information følger senere.

_____________________________________________________________

Jakob Ravn, PLO-Aarhus

Sendt til praktiserende læger i Aarhus Kommune