Spring til indhold

Information fra PLO-Aarhus - juni 2022

Orientering om: ”Sammen om diabetes” – en ekstra hjælp til livet med diabetes. APN-sygeplejersker i Aarhus Kommune. Underviser søges.

”Sammen om diabetes” – en ekstra hjælp til livet med diabetes

Har du en patient med type-2-diabetes, som har brug for ekstra hjælp til at mestre livet med sin sygdom? Så send en dynamisk henvisning til Folkesundhed med overskriften ”Sammen om diabetes”. Kriterierne er at patienten er yngre end 65 år og har et langtidsblodsukker på over 53mmol/mol.

Du kan læse mere og se videoer om projektet her: Diabetes (aarhus.dk)

APN-sygeplejersker i Aarhus Kommune

APN-sygeplejersker har med en kandidatgrad i sygepleje kompetencer indenfor avanceret klinisk praksis og indgår i borgerforløb i MSO af særlig kompleks karakter. De arbejder tværfagligt, tværsektorielt og ud fra en helhedsorienteret tilgang. De udfører bl.a. top-til-tå undersøgelser, har fokus på polyfarmaci, nedbringelse af (gen)indlæggelser samt bidrager med overblik i organisatorisk kompleksekse forløb. APN-sygeplejerske kan rekvireres som samarbejdspartner til særligt komplekse forløb ved forespørgsel i korrespondancer mellem praksis og MSO.

Underviser søges

Aarhus kommune søger almen mediciner til underviser til 12 timers kursus i ”Geriatri og farmakologi for gerontopsykologer” i januar 2023 ved Center for Livskvalitet, Aarhus Kommune. Der foreligger en kursusbeskrivelse, da kurset skal godkendes som et specialistkursus ved Dansk Psykologforening, men underviser har mulighed for at sammensætte og udvælge relevante temaer samt undervisningsform i samarbejde med kursusarrangør.

Underviser honoreres jf. den gældende takst for både forberedelse og undervisning.

Kontakt Stine Venø Hermansen for yderligere info: tlf. 4187 2599 eller hstv@aarhus.dk 

_____________________________________________________________

Jakob Ravn, PLO-Aarhus

Sendt til praktiserende læger i Aarhus Kommune