Spring til indhold

Information fra PLO-Aarhus - september 2022

Orientering om: Kontaktoplysninger Aarhus Kommune. Videokonsultation på Vidkærgården. Ledige plejehjemslægestillinger. Gravid og Sund tilbuddet. Subakut team 0-2 årige. Bestyrelsesvalg 2023.

Kontaktskema til Aarhus Kommune

Der er lavet en samlet oversigt over kontaktmuligheder i Aarhus Kommune. Den findes på sundhed.dk under info fra Aarhus Kommune - se det her: Kontaktskema til praktiserende lægers kontakt med Aarhus Kommune

”Kontaktlæge”-appen kan nu bruges på Vikærgården

Pr. 15. oktober 2022 er der mulighed for at bruge ”kontaktlæge”-appen vedrørende borgere, der opholder sig på Vikærgården. Ved spørgsmål, kan du kontakte til Katrine Dennak (Sundhed og Omsorg) på telefon 4187 3589 eller skrive en mail på deka@aarhus.dk

Vil du være fasttilknyttet læge på et plejehjem?

Sundhed og Omsorg mangler fasttilknyttede læger på:

  • Åbygård Plejehjem med 36 beboere, hvilket udløser tre timers sundhedsfaglig rådgivning om måneden.
  • Bøgeskovhus Plejehjem med 70 beboere. Plejehjemmet kan deles mellem to ydernumre. Ved to ydernumre tilknyttet, gives honorar for tre timers sundhedsfaglig rådgivning pr. ydernummer.
  • Plejehjemmet Carl Blochs Gade med 30 beboere, hvilket udløser tre timers sundhedsfaglig rådgivning om måneden.

Hvis du er interesseret, kan du kontakte til Katrine Dennak (Sundhed og Omsorg) på telefon 4187 3589 eller skrive en mail på deka@aarhus.dk 

Henvis til ”Gravid og Sund”

Møder du gravide, der kunne have glæde af at blive hjulpet lidt på vej til en sundere livsstil med færre bækkengener og bedre trivsel for dem og deres familier?

Så har du nu mulighed for at henvise gravide med et BMI ≥ 27 (prægraviditet) til indsatsen ’Gravid og Sund’ i Folkesundhed Aarhus. Indsatsen varetages af erfarne klinikere (jordemoder og fysioterapeut) og tager udgangspunkt i den enkeltes behov. Der er mulighed for at få individuel vejledning, deltage i et gruppeforløb (virtuelt eller fysisk) og få råd og vejledning gennem et digitalt forløb. Du kan læse mere om indsatsen her: Gravid og Sund

Der kan laves en dynamisk henvisning til indsatsen. Husk at skrive ”Gravid og Sund” i emnefeltet.

Subakut Team i Aarhus Kommunes Sundhedspleje

Subakut Team er en del af Aarhus Kommunes tilbud i Sundhedsplejen, der har til formål at forebygge indlæggelser af 0-2-årige. Subakut Team gør det muligt at rekvirere hjemmebesøg hos familien fra en sundhedsplejerske, hvor der er et subakut behov. Besøgene aflægges inden for 24 timer.

Henvendelser til Subakut Team er tiltænkt følgende problemstillinger ved det lille barn: vægttab/ernæring/mistrivsel, icterus, navlepleje, udslæt, urolige børn, gylpebørn, søvnproblemer og generel utryghed hos forældrene. Subakut Team kan også foretage bilirubinmålinger ved mistanke om gulsot.

Besøg fra Subakut Team rekvireres enten via kontakt til Sundhedsplejens telefonvagt (7020 8008) eller via henvisning ved fremsendelse til lokationsnr. 5790002000416  - husk at angive Subakut Team i emnefeltet.

Valg til PLO-Aarhus bestyrelse 2023

Til februar/marts 2023 (dato følger) skal der være valg til PLO-Aarhus bestyrelse. Tre ud af fire bestyrelsesmedlemmer har på forhånd meldt ud at de ikke genopstiller, inkl. formanden. Derfor brug for nye kræfter – vi håber det kunne være dig. Har du spørgsmål om opgavens omfang m.v. så send gerne mail til ravnjakob@hotmail.com eller ring på 2964 6066.

_____________________________________________________________

Jakob Ravn, PLO-Aarhus

Sendt til praktiserende læger i Aarhus Kommune