Spring til indhold

Henvisning til kommunale sundhedstilbud

Pakkehenvisninger gør det lettere at henvise især sårbare borgere til kommunale tilbud

I henhold til sundhedsaftalerne er der et stort fokus på sektorovergange og hvordan vi kan understøtte udsatte borgere for bl.a. at mindske ulighed i sundhed. Flere undersøgelser peger på, at de mest udsatte har det svært i sektorovergangene, så der hvor lægerne kan se et behov for en indsats og især de udsatte borgere, som har brug for ekstra hjælp til at komme i gang med en livsstilsændring, har Silkeborg Kommune et ønske om, at sammenhængen understøttes via elektroniske henvisninger.

I forbindelse med ovenstående bør det nævnes, at der ikke er modtagelse af fremmødte i Sundhedshuset uden aftale, du finder relevante telefonnumre her. Når Sundhedshuset modtager henvisningen, ringer de til borgeren og afklarer relevant sundhedstilbud med denne.

Du finder Silkeborg Kommunes Sundhedstilbud her.

I lægesystemerne er der mulighed for at vælge Pakkehenvisninger både til hospitaler og til de kommunale sundhedstilbud. Fordelen ved pakkehenvisningen er, at lokationsnummeret er givet på forhånd.

Formålet med en relevant henvisning er, at kommunen kan tage kontakt til borgeren og sammen finde frem til relevant tilbud. Henvisningen behøver derfor kun være meget kortfattet og vigtigst af alt, at indeholde et telefonnummer til borgeren. og borgerens ønske om SOFT-tilbud.

I lægesystemer der anvendes i Silkeborg Kommune kan følgende pakkehenvisninger vælges:

  • Diabetes
  • KOL
  • Hjerte-karsygdomme
  • Kræftrehabilitering
  • Generel henvisning

Generel henvisning (kan anvendes til alle øvrige tilbud og er ikke diagnoserelateret), herunder vægt, rygning, motion, alkohol, uspecifikke lænderygsmerter og stresshåndtering mf.

Læger med XMO-systemet kan ikke bruge den generelle henvisning, men må i stedet anvende en sygehushenvisning og selv finde lokationsnummeret: 5790001352905

Funktionen med henvisninger er testet i alle lægepraksis systemer juli 2015 (XMO, MedWin, EG-Clines, WinPic (A-data) og ClinicCare) i Silkeborg og fundet velfungerende.

Vil din praksis gerne have introduktion til anvendelsen af "Pakkehenvisninger" er du velkommen til at kontakte din datakonsulent Hanne Damgaard. Øvrige spørgsmål kan rettes til koordinator Helen Skov Kjærsgaard, Silkeborg Kommune, helenskov.kjaersgaard@silkeborg.dk , tlf. 2336 4282.

_________________________________________________

Beth Lindebjerg, Kommune praksiskonsulent
Rikke Gjellerod, Sektionsleder, Udvikling og Forebyggelse