Spring til indhold

Kultur på recept

Sygemeldte med stress, angst og depression

Silkeborg Kommune er én af fire kommuner i Danmark, der i 2016 modtog satspuljemidler fra Sundhedsstyrelsen til i en 3-årig periode at afprøve et nyt rehabiliterende tilbud: ’Kultur på recept’.

’Kultur på recept’ kan tilbydes borgere, der er sygemeldte med stress, angst eller depression i let til moderat grad. Tilbuddet består konkret af et 10-ugers forløb, hvor borgeren bliver en del af en gruppe på 12 personer, der sammen skal deltage i 3 ugentlige kulturoplevelser på byens kulturinstitutioner. Målet er at styrke den mentale sundhed ved at fokusere på kultur - ikke på sygdom.

I Sverige har man med stor succes kørt samme projekt i en årerække, og resultaterne viste, at ca. 40 % af borgerne efter at have deltaget oplevede en forbedret sundhedsrelateret livskvalitet og/eller en forbedret arbejdsevne.

Den eneste forudsætning for at deltage i ’Kultur på recept’ er, at borgeren har motivationen til at møde op og kan være sammen med andre mennesker. Det er muligt at være delvist raskmeldt på sit arbejde, i virksomhedspraktik eller følge en behandling samtidig.

Tilbuddet er gratis, men kræver henvisning fra borgerens sagsbehandler i beskæftigelses-afdelingen. Der starter et nyt hold ca. hver 5. uge, så der rekrutteres løbende.

Alle deltagerne modtager ved forløbets begyndelse et kulturpas, som giver gratis adgang til en række kulturinstitutioner i Silkeborg for indehaveren samt en ledsager.

Du kan læse mere på kommunens hjemmeside

For mere information kontakt

Projektleder Line Sørensen, liso@Silkeborg.dk, tlf. 21 64 42 30

eller

Praksiskonsulent Beth Lindebjerg, bethlindebjerg@Hotmail.com, tlf. 61 26 21 01