Spring til indhold

Familieiværksætterne – et nyt gratis tilbud til førstegangsforældre

Viborg Kommune tilbyder nu et gratis kursusforløb til alle førstegangsforældre
 
Viborg Kommune tilbyder nu et gratis kursusforløb til alle førstegangsforældre. Kurset hedder ”Familieiværksætterne” og er et sammenhængende forløb om fødsels- og forældreforberedelse, der strækker sig fra mor er i 26. graviditetsuge og til barnet er omkring 15 mdr. gammelt.

Familieiværksætterne indeholder information og vejledning om de udfordringer og spørgsmål, der venter som ny familie – og består af i alt 16 moduler med hvert sit tema.

Undervisningen varetages af sundhedsplejersker, jordemødre og repræsentanter fra relevante kommunale tilbud som fysioterapi, tandpleje og dagtilbud. Derudover deltager repræsentanter fra banker og advokatfirmaer, som underviser om de økonomiske og juridiske forhold, man står overfor som kommende ny børnefamilie. Fødselsforberedelse indgår også som en del af undervisningsforløbet.

Da holdene er sat sammen ud fra forventet fødselstidspunkt, får de ventende par mulighed for at følges ad fra graviditet til livet som forældre samt at skabe netværk med de øvrige deltagere.

Første undervisning bliver medio oktober 2015, og samtlige mødegange afholdes fra kl. 16.00 til 18.00. Kurset foregår i Sundhedscenter Viborg, Toldboden 1, 8800 Viborg – dog foregår fødselsforberedelse i Jordemodercenter Viborg, Dumpen 5, 8800 Viborg.

Tilmelding foregår via dette link på Viborg Kommunes hjemmeside: Familieiværksætterne - forældre for første gang

Kontaktperson: Karen Steenstrup / mail: ks1@viborg.dk 

_____________________________________________________________

Niels-Jørgen Moeslund, Praktiserende læge, Praksiskonsulent

Sendt til praktiserende læger i Viborg Kommune