Spring til indhold

Orienteringsbrev fra praksiskonsulentordningen i Viborg Kommune, november 2020

Praksiskonsulentordningen i Viborg Kommune informerer i dette orienteringsbrev om: Retningslinjer og vejledninger om COVID-19, særligt i relation til børn i skoler og dagtilbud. Blodtransfusion i eget hjem. Forskel på indstilling og afgørelse ved behandling af sager i rehabiliteringsteamet

Retningslinjer og vejledninger om COVID-19, særligt i relation til børn i skoler og dagtilbud

Sundhedsmyndighederne udsender løbende en omfattende mængde af retningslinjer, vejledninger og informationer i relation til COVID-19, som implementeres lokalt i bl.a. kommuner og almen praksis. Herunder er der særligt  fokus på retningslinjerne for børn i skoler og dagtilbud.

Alle parter bestræber sig løbende på at sikre, at gældende retningslinjer er kendte blandt alle aktører, så vi hele tiden kan sikre enslydende vejledning af borgerne på tværs af kommune og almen praksis. Men der er også en fælles erkendelse af, at det er en udfordring at sikre, at retningslinjer og vejledninger hele tiden udmøntes på samme tid, og på samme måde, alle steder. 
 
Udfordringen med at sikre samtidig og opdateret viden har været drøftet i praksiskonsulentordningen. På den baggrund henstilles til, at alle parter nøje følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer og vejledninger og løbende holder sig orienteret på relevante hjemmesider, herunder Sundhedsstyrelsen

Der gøres særligt opmærksom på information om, hvornår børn skal holdes hjemme fra skole og dagtilbud. Her fremgår, at barnet kan møde i dagtilbud og skole ved negativ test, og når barnet i øvrigt er raskt.

Se Sundhedsstyrelsens informationsark: Har dit barn symptomer på COVID-19?

Hvis der er spørgsmål til kommunens håndtering af retningslinjer for børn i relation til COVID-19, kan der rettes kontakt til Ledende Sundhedsplejerske Karen Stenstrup på ks1@viborg.dk  eller telefon 8787 7730.

Blodtransfusion i eget hjem

Som det også er meddelt fra Regionshospitalet Viborg, har man forenklet proceduren, hvor praktiserende læger kan ordinere blodtransfusion i eget hjem udført af det kommunale akutteam. Der er i samarbejde mellem Viborg Kommune og medicinsk afdelingsledelse på Regionshospitalet Viborg udarbejdet en instruks for visitation og fremgangsmåde.

Instruksen kan ses her: Blodtransfusion i eget hjem ved Akutteamet i Viborg Kommune

Hvis der er spørgsmål, kan der rettes kontakt til Akutteamet på telefon 2494 1316 eller til Leder af Akutteamet Grethe Vestergaard på gvn@viborg.dk eller telefon 2163 7830.

Beskæftigelsesområdet: Forskel på indstilling og afgørelse ved behandling af sager i rehabiliteringsteamet

Kommunens rehabiliteringsteam behandler sager om jobafklaringsforløb, ressourceforløb, fleksjob og førtidspension.

Når en borgersag har været drøftet i kommunens rehabiliteringsteam, udarbejder borgerens sagsbehandler en indstilling som beskriver rehabiliteringsteamets beslutning. Indstillingen sendes til borgeren og borgerens praktiserende læge.

En indstilling er ikke det samme som en afgørelse, da rehabiliteringsteamet ikke har juridisk kompetence til at træffe afgørelse i borgerens sag. Det er Jobcentret eller kommunens pensionsteam, der har denne kompetence.

Når praktiserende læge får tilsendt en indstilling fra Jobcentret, er der således ikke nødvendigvis truffet afgørelse i borgerens sag endnu og derfor ikke endelig vished for, hvilken social ydelse borgeren evt. er berettiget til, og hvornår den træder i kraft.

Hvis der er spørgsmål, kan der rettes kontakt til fagspecialist Mikkel Storgaard Jørgensen på msjo@viborg.dk eller på telefon 8787 4736.

_____________________________________________________________

Mette Kvist, Specialkonsulent, Social, Sundhed & Omsorg, Viborg Kommune mkvi@viborg.dk
Niels-Jørgen Moeslund, Praksiskonsulent, Viborg Kommune 

Sendt til praktiserende læger i Viborg Kommune