Spring til indhold

Gravide og ammende

Vaccination og gravide smittede med COVID

Vaccination 

Gravide i 2. eller 3. trimester og ammende anbefales at blive vaccineret. Tilbuddet om vaccination er frivilligt og gratis.

Data af kvinder, der er blevet vaccineret, viser, at vaccination er lige så effektivt og sikkert som til personer i samme aldersgruppe.

Som gravid er man i øget risiko for alvorlig covid-19. Ammende har den samme risiko for covid-19 som resten af befolkningen i tilsvarende alder. 

Du kan finde flere oplysninger på Sundhedsstyrelsens hjemmeside om vaccination af gravide og ammende

Håndtering af gravide der er smittede med COVID

DSOG har udgivet et rådgivningsark, hvor det fremgår, at der er observeret øget forekomst af intrauterine fosterdødsfald, præterm forløsning, svær sygdom og maternel død hos gravide smittet med SARS-CoV-2.

Rådgivningsarket indeholder råd til praktiserende læger med omkring håndtering af gravide smittet med SARS-CoV-2, inklusiv links til patientinformation.

DSAM har gjort rådgivningsarket til gængeligt på deres hjemmeside, du finder det her: Rådgivningsark fra DSOG til almen praksis

Vaccination er fortsat bedste forebyggelse hos de gravide, men der er også information i DSOG's vejledning om mulig behandling af ikke-indlagte gravide med monoklonale antistoffer.