Spring til indhold

Nyt regionalt idrætsmedicinsk udredningstilbud i Silkeborg

Medicinsk Idrætsklinik er en klinik, som tilbyder udredning på et specialiseret niveau til alle aldersgrupper (inklusiv børn) for sygdomme i bevægeapparatet, der er relateret til idræt og motion

Den 1. februar 2024 åbnede Medicinsk Idrætsklinik på Regionshospitalet Silkeborg.

Medicinsk Idrætsklinik er en klinik, som tilbyder udredning på et specialiseret niveau til alle aldersgrupper (inklusiv børn) for sygdomme i bevægeapparatet, der er relateret til idræt og motion. Klinikken tilbyder en diagnostisk afklaring på langvarige idrætsskader, som ofte skyldes over- eller fejlbelastning. Derudover vil klinikken også kunne håndtere andre idrætsmedicinske tilstande end bevægeapparatet eksempelvis overtræning og REM-S samt tilstande, der kræver tværfaglig udredning i samarbejde med andre medicinske og kirurgiske specialer.

Klinikkens patienter bliver primært børn, unge og voksne motionister fra hele regionen, men klinikken vil også komme til at udrede eliteidrætsfolk og professionelle idrætsudøvere.
Den nye klinik kommer organisatorisk til at høre under Klinik for Gigt og Bindevævssygdomme.

Henvisning fra almen praksis kan enten tilgå Medicinsk afdeling, Diagnostisk center eller Klinik for Gigt- og Bindevævssygdomme, Silkeborg.

Såfremt henvisninger tiltænkt Medicinsk Idrætsklinik havner ved Center for Planlagt Kirurgi, vil de blive videresendt internt.

Link til hjemmeside: https://www.hospitalsenhedmidt.dk/afdelinger-og-steder/regionshospitalet-silkeborg/diagnostisk-center/medicinsk-idratsklinik/

____________________________________________________________

Estrid Muff Aagaard, Praksiskonsulent
Jonas Hald, Praksiskoordinator