Spring til indhold

Lægevagtens Natberedskab

Fra 1. marts 2024 overtager Region Midtjylland ansvaret for lægevagtens opgaver i tidsrummet 23.00 - 08.00, alle ugens dage, fra PLO-Midt

Fra 1. marts 2024 overtager Region Midtjylland ansvaret for lægevagtens opgaver i tidsrummet 23.00 – 08.00, alle ugens dage, fra PLO-Midt. Den nye ordning bliver en del af Præhospitalet og hedder Lægevagtens Natberedskab. De Praktiserende Lægers Organisation (PLO) betjener fortsat lægevagten mellem kl. 16.00 – 23.00 på hverdage og kl. 08.00 –23.00 i weekender og helligdage, hvor det fungerer som hidtil.

Lægevagten og Lægevagtens Natberedskab får samme telefonnummer, som lægevagten har i dag: 7011 3131

Det lægelige ansvar for aktiviteter igangsat i Lægevagtens Natberedskab ligger hos Præhospitalet. Aftale om Lægevagten i Region Midtjylland beskriver nærmere forhold af relevans for almen praksis og lægevagten.

Borgerrettet kampagne om Lægevagtens Natberedskab
I perioden 26. februar og hele marts måned gennemføres en borgerrettet kampagne om Lægevagtens Natberedskab. Formålet med kampagnen er at skabe tryghed for borgerne om Lægevagtens Natberedskab og sikre, at borgerne ved, hvor de skal ringe til, når egen læge holder lukket, og det ikke kan vente til den efterfølgende hverdag.

Flyer om Lægevagtens Natordning og andet materiale
Der er udarbejdet kampagnemateriale som kan hænges op i praksis eller vises på infoskærm, som er vedhæftet. En borgerrettet flyer om Lægevagtens Natordning udsendes i løbet af uge 10/11 til praksis.

Vedhæftet:

Det bliver fremadrettet muligt at bestille plakater og ekstra flyers på siden: https://midtkraft.dk/bestil-materialer/

Materialet kan bruges fra 1. marts, hvor ordningen træder i kraft.

For mere information om Lægevagtens Natberedskab:
Læs mere om ordningen: Lægevagtens Natberedskab - Region Midtjylland (rm.dk)

Spørgsmål om Lægevagtens Natberedskab:
Har du spørgsmål til ordningen, er du velkommen til at skrive til Præhospitalets hovedpostkasse: hovedpostkasse@ph.rm.dk

____________________________________________________________

Mette Jensen, Vicedirektør, Koncernøkonomi, Region Midtjylland
Palle Juelsgaard, Lægefaglig direktør, Præhospitalet