Spring til indhold

Pres på operationskapacitet - husk praktiserende ortopædkirurger

Praktiserende ortopædkirurger afhjælper kapacitetsudfordringer på ortopædkirurgien på Regionshospitalet Horsens

Ortopædkirurgien på Regionshospitalet Horsens har i længere tid været udfordret på operationskapacitet, som følge af varetagelse af COVID-19 relaterede opgaver herunder beredskab.

Beredskabssituationen har resulteret i en række udsættelser af planlagte operationer. Konsekvensen heraf er, at en række patienter venter på en operation efter en konkret lægefaglig vurdering.

Med henblik på at tilbyde flere af de ventende patienter behandling, finder vi at det er i alle parters interesse at flere patienter behandles på privathospital. Disse kan tilbyde hurtigere tider end os, så frem til genindførslen af patientrettighederne d. 1. marts 2021 vil vi pr. brev gå i dialog med patienterne om dette. Det er vores forventning, at vi også i en periode efter 1. marts 2021 vil tilbyde omvisitering til privathospitalerne på behandlingsområdet i et større omfang.

Det er vores håb, at I vil bistå i dette arbejde ved at forvarsle jeres patienter og afklare evt. spørgsmål og bekymringer, som de måtte have, i det omfang I har mulighed for det.

Samtidig vil vi også huske jer på muligheden for primært at henvise til privatpraktiserende speciallæge i ortopædkirurgi fremfor hospitalet i de tilfælde, hvor I skønner det relevant. Det kunne fx være operation for nedgroede negle, hallux valgus og rigidus, hammertæer, Dupuytrens kontraktur, karpaltunnelsyndrom, springfingre og tumorer som ganglion, lipom, aterom.

I Region Midtjylland findes 3 klinikker som har aftale med sygesikringen, nemlig:

_____________________________________________________________

Jonas Halfdan Ry Hessler, Praksiskonsulent
Lasse Poulsen, Praksiskoordinator

Sendt til praktiserende læger i Horsens, Hedensted, Odder, Skanderborg kommuner samt lægerne i Nørre Snede og Ejstrupholm