Spring til indhold

Projekt: Sikker overgang for den ældre medicinske patient, Hospitalsenheden Horsens

Den 1. februar 2017 igangsætter Medicinsk afdeling, Hospitalsenheden Horsens i samarbejde med Hedensted, Odder og Skanderborg kommuner et projekt der vil fokusere på god overdragelse af den ældre medicinske patient til hjemkommunens behandling, omsorg og pleje efter udskrivelse

Projektet er finansieret af puljemidler fra Sundhedsstyrelsens pulje til ”Styrket sammenhæng for de svageste ældre”.

Projektet omfatter ældre medicinske patienter over 75 år, der udskrives til ovennævnte kommuner. Projektet består i, at personale fra hospitalet følger patienterne hjem ved udskrivelsen, sørger for at alt fungerer i forhold til aftaler med hjælp i hjemmet, hjælpemidler, mad, medicin etc., samt at patienten har fundet sig til rette i hjemmet. Herefter vil personalet fra hospitalet arrangere en overdragelseskonference næste dag med personalet fra kommunen, patienten og evt. familien i patientens hjem.

Geriatrisk team, vil i en uge efter udskrivelsen være til rådighed som sparringspartnere på forløbet for kommunens personale, og vil kunne rykke ud ved behov. Geriatrisk team vil således i denne uge varetage det lægefaglige ansvar for patienten relateret til aktuelle indlæggelsesproblem, mens øvrige problemstillinger fortsat varetages af egen læge.

Patienterne afsluttes til egen læge efter en uge. Ved udskrivelsen fra hospitalet vil det fremgå af epikrisen at patienten indgår i projektet. Hvis der sker ændringer i patientens behandling (fx medicin) i løbet af ugen vil der tilgå egen læge notat herom ved afslutningen fra geriatrisk team.

Projektperioden er 3 år og undervejs vil flere patientgrupper blive inkluderet. Data vil blive indsamlet med henblik på afrapportering til Sundhedsstyrelsen og videnskabelige publikationer.

Projektet vil blive evalueret og forventningen er at det efterfølgende vil blive vurderet hvilke elementer der kan implementeres i almindelig drift til gavn for denne patientgruppe.

Ved generelle spørgsmål vedrørende projektet kan de rettes til udviklingssygeplejerske Nathalie Lafontaine, tlf. 7842 6786 mail nathlafo@rm.dk 

Konkrete spørgsmål vedrørende patienter rettes til Geriatrisk team, tlf 7842 6832.

_____________________________________________________________

Ishay Barat, Overlæge, Geriatrisk team
Bruno Melgaard Jensen, Praksiskoordinator, Hospitalsenheden Horsens
Gitte Martin, Praksiskonsulent, Medicinsk Afdeling

Sendt til praktiserende læger i Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg kommuner