Spring til indhold

PKOrientering nr.2, april 2020 - Regionshospitalet Horsens

Dette nyhedsbrev indeholder orientering om henvisning til enhed for lindrende behandling. DXA skanning. Henvisning til ortopædkirurgisk afdeling. Ventetid på kirurgisk afdeling

 

Nr. 2 ,april 2020

 

Kære kolleger

I denne tid hvor vores praksishverdag fortsat er noget anderledes end tidligere, men dog på vej mod normalisering, har vi fundet behov for at udsende nogle informationer fra Regionshospitalet Horsens.

Husk henvisning til Enhed for lindrende behandling på trods af Corona

Enhed for lindrende behandling har som mange andre områder i sundhedsvæsenet oplevet en nedgang i antal af henvisninger. De palliative problemer er jo dog fortsat til stede  og afdelingen er derfor også klar til at tage sig af disse patienter – men med lidt ændrede arbejdsgange dvs. der aflægges fortsat første hjemmebesøg – men en del efterfølgende forsøges klaret telefonisk.

Dvs. henvisningskriterier er ikke ændret! Ved behov for sparring da kontakt specialetelefonen 78425757

Praksiskonsulent Bruno Melgaard Jensen

 

DXA-scanning – fra 1/5-2020 henvisning til Røntgen og Skanning

Røntgen og Skanning overtager pr. 1/5 ansvaret for driften af DXA-skanning. Henvisninger til DXA-skanning bedes således fremadrettet sendt til Røntgen og Skanning.

Resultat af DXA med kommentarer og forslag til videre udredning og behandling sendes til henvisende læge, som har ansvaret for yderligere udredning, igangsætning af behandling og kontrol – men skanningssvaret gennemses ikke af endokrinolog inden afsending.
 
Der henvises til forløbsbeskrivelse på praksis.dk:

Forløbsbeskrivelse om Osteoporose

Såfremt der efterfølgende findes behov for endokrinologisk vurdering kan separat henvisning sendes med henblik på dette.

Det er fortsat muligt at få lægefaglig rådgivning om osteoporose via korrespondancebreve eller opkald til den endokrinologiske specialetelefon: 7842 6687

Praksiskonsulent Peter Raun, Medicinsk afdeling
Praksiskonsulent Lasse Poulsen, Røntgen og Skanning

 

OBS! vedrørende henvisning til Ortopædkirurgisk afdeling

På grund af ændring af aktiviteten pga. coronavirus har ortopædkirurgisk afdeling 1900 patienter på venteliste. Disse samt ny-henviste patienter visiteres  i 3 grupper :

  • Gruppe 1: Indenfor 1 måned
  • Gruppe 2: Indenfor 3 måneder
  • Gruppe 3: Når der er plads

For at sikre bedst mulig visitation er det derfor vigtigt at følge retningslinjer for ”Den gode henvisning” herunder specifikt at anføre forhold vedrørende:

  • Smerter/smerteniveau,
  • Risiko for funktionskrav og 
  • eventuel truet jobsituation.

Praksiskonsulent Ole Wiberg

 

Ventetid til indkaldelse kirurgisk afdeling

Kirurgisk afdeling er også i gang med at iværksætte almindelige drift efter nedlukning pga. Corona-virus. Men drift er fortsat ikke normaliseret – dvs. der varetages kun akutte og subakutte operationer samt kræftoperationer.

Dvs. vi skal fortsat henvise patienter, hvor vi finder behov for vurdering men sikre tydelige oplysninger i vore henvisninger med henblik på visitation.

Samtidig må vi forberede vore patienter på at der i en periode vil være længere ventetid på ambulante vurderinger.

Praksiskonsulent Ole Wiberg

----------------------------------------------------------

Bruno Melgaard Jensen, Praksiskoordinator

Sendt til praktiserende læger i Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg kommuner samt lægerne i Nørre Snede og Ejstrupholm