Spring til indhold

PKOrientering nr. 1, juli 2021 - Regionshospitalet Horsens

Dette nyhedsbrev indeholder bl.a. orientering om: Slides fra ortopædkirurgisk afdeling, der blev fremlagt på informationsmødet den 8. juni 2021. Nyt om den fælles sundhedsvisitation. Etablering af forum for plejehjemslæger. Ortopædkirurgisk afdeling. Praksiskoordinator og praksiskonsulenter



Nr. 1, juli 2021

   

Slides fra ortopædkirurgisk afdeling, der blev fremlagt på informationsmødet den 8. juni 2021

Diasshowet fortæller om ønsker til den gode henvisning til ortopædkirurgisk afdeling.

Nyt om den fælles sundhedsvisitation

Der arbejdes på at etablere og udvide den fælles sundhedsvisitation. Politisk har man besluttet, at dette er en nødvendighed for at sikre, at den enkelte patient visiteres til det rette tilbud.

Allerede i dag vil man - når man ringer til visitator i akutafdelingen - skulle forholde sig åbent til eventuelle alternative muligheder til en indlæggelse.

Mulighederne kan være, at patienten tilbydes et hurtigt ambulant forløb eller at man har mulighed for at konferere med en speciallæge og derigennem finde alternative løsninger - og selvfølgelig vil den rette løsning hyppigt være en indlæggelse.

Det nye er, at den visiterende sygeplejerske har mulighed for at involvere de kommunale akuttilbud i overvejelserne. Netop nu kan I støde ind i det i dagtiden. Der er mulighed for, at der i visitationen laves et konferencekald til en visitator i den relevante kommune, så man kan finde ud af, om der er et kommunalt tilbud, der vil passe til patientens forløb.

Fra mandag den 9. august 2021 udbredes tilbuddet til vagttiden. Her vil man indtil klokken 22.00 kunne komme på dette kommunale konferencekald. Fordelen er, at hvis man som Horsenslæge i vagttiden befinder sig i eksempelvis Skanderborg kommune og overvejer om der findes et kommunalt akuttilbud til en patient - så kan man ringe til visitator på sygehuset og derigennem blive viderestillet til en kommunal visitator.

Det er en prøvehandling, der skal vise, om dette vil være en god løsning, der rent faktisk benyttes. Vi håber, det bliver en succes til fordel for alle involverede.

Etablering af forum for plejehjemslæger

Geriatrisk afdeling på Regionshospitalet Horsens har taget initiativ til udviklingen af et nyt koncept: Forum for plejehjemslæger.

I corona-epidemien oplevede man, at ældre indimellem blev indlagt med coronavirusinfektion fra plejehjem og tidvist havnede i uhensigtsmæssige forløb. Dette inspirerede til ideen om geriatrisk efteruddannelse af plejehjemslæger.

Ideen er, at vi med efteruddannelse i relevante emner som plejehjemslæger, kan øge vores kompetencer og udredningsmuligheder i den kliniske hverdag. Ydermere kan det måske inspirere til vores undervisning af personalet på plejehjemmene.

Dette forum vil også være åbent for læger, der IKKE er plejehjemslæger.

Sæt kryds i kalenderen tirsdag den 17. august 2021 fra klokken 17.00 til 19.30 - indbydelse følger.

Ortopædkirurgisk afdeling

På ortopædkirugisk afdeling vil man igangsætte et projekt, der skal undersøge effekten af at gribe behandlingen af patienter med skuldersmerter an på en mere hensigtsmæssig måde.

Som praktiserende læger skal vi (uændret) primært vurdere patienten og henvise til fysioterapi, hvis vi skønner det indiceret.

Uændret kan vi ved manglende effekt supplere med steroidinjektion.

Ved manglende effekt kan vi uændret henvise til hospital.

Her vil det nye bestå i, at patienten primært vurderes af en fysioterapeut, så det sikres patienten tilbydes den relevante, veldokumenterede træning, der er førstevalget ved behandling af rotatorcuff symptomer.

Er der ikke effekt heraf, visiteres patienten videre til en kirurg eller rheumatolog.

Praksiskoordinator og praksiskonsulenter

Praksiskoordinator


Lasse Poulsen
Grønlandsvej 1, 2.
8700 Horsens

E-mail: astridlasse@yahoo.dk

Hospitalspraksiskonsulenter

Peter Raun
raun@gefiberpost.dk

Godsbanegade 1, 5.
8700 Horsens

Medicinsk afdeling

Mette Pavlik
jp.mp@mail.dk

J. Chr. Juliussensvej 5
8700 Horsens

Akutafdeling

Jonas Halfdan Ry Hessler
jonas.hessler@gmail.com

Strungesvej 14
8680 Ry

Ortopædkirurgisk og
kirurgisk afdeling

Helga Gøtke
goetke@dadlnet.dk

Grønlandsvej 1, 3.
8700 Horsens

Kvindesygdomme og fødsler
Klinisk Biokemisk afdeling

Maria Boas
maria.e.boas@gmail.com
 
Sygehusvej 7, 1.
8660 Skanderborg
Klinik for lindrende behandling

Rasmus Christoffersen
rasmus@christoff.dk

Sygehusvej 7, 2.
8660 Skanderborg

Røntgen og Skanning

Holger Olaf Kjær
hokjaer@dadlnet.dk

Grønlandsvej 1, 2. sal, dør 2
8700 Horsens

Psykiatrien Horsens

____________________________________________________________ 

Lasse Poulsen, Praksiskoordinator

Sendt til praktiserende læger i Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg kommuner samt lægerne i Nørre Snede og Ejstrupholm