Spring til indhold

PKOrientering nr. 2, september 2017 - Hospitalsenheden Horsens

Dette nyhedsbrev indeholder bl.a. information om: Nye praksiskonsulenter. Nyt fra afdelingerne. HUSK informationsmøde den 24. oktober 2017

Nr. 2, september 2017 
 

 

Kære Kolleger

Sommeren er desværre forbi - det regnfulde efterår er over os og vi er alle godt i gang igen - og derfor tid til lidt information.
 

Nye praksiskonsulenter

Efter opslag har vi nu alle praksiskonsulentstillinger besat. Der er nye konsulenter på alle poster, bortset fra min koordinatorpost. Vi vil benytte lejligheden til at takke afgående konsulenter for en stor indsats igennem mange år, og byde velkommen til nye gode kolleger, som har valgt at gøre en indsats!

Koordinator og palliativt tema Bruno Melgaard Jensen
bmj@dadlnet.dk
Torval Køhlsvej 29
8300 Odder
Medicinsk afdeling Peter Raun
Raun@gefiberpost.dk
Godsbanegade 1, 5.
8700 Horsens
Akutafdeling Mette Pavlik
jp.mp@mail.dk
J. Chr. Juliussensvej 5
8700 Horsens
Kvindeafdeling og laboratoriet Merete Astrup
merete-astrup@hotmail.com
Torval Køhlsvej 29
8300 Odder
Organkirurgisk afdeling
og ortopædkirurgisk afdeling
Ole Wiberg
olewiberg@stofanet.dk
Grønlandsvej 1
8700 Horsens
Billeddiagnostisk afdeling Lasse Poulsen
astridlasse@yahoo.dk
Grønlandsvej 1, 2. -3
8700 Horsens

Brug os  -  kontakt os hvis problemer i forhold til samarbejdet om vore patienter. Ris, ros  og gode ideer er velkomne !

 

Information fra afdelingerne

Ortopædkirurgisk afdeling

Udredningsretten: Indførelse af udredningsretten har lagt yderligere pres på de ambulante udredningsforløb, hvorfor det af denne grund er nødvendigt, at røntgenundersøgelse foreligger inden den ambulante undersøgelse, der hvor røntgenundersøgelse giver mening.

Postoperative infektioner: Ved mistanke om infektion efter ex alloplastikoperation, vil afdelingen gerne kontaktes/se patienten, inden der evt gives antibiotika.

Ortopædkirurgisk speciallæge: Ved behov for konference med ortopædkirurgisk speciallæge, da benyt – specialetelefonen 7842 7196 fremfor bagvagten.

Specialetelefonnumre – se HEH hjemmeside: http://www.hospitalsenheden-horsens.dk/fagfolk/praksis/ 

Akutte/Subakutte tider: Send elektronisk henvisning og bemærk SUBAKUT TID (felt  hvor mulighed for akut/elektiv/andet), idet afdelingens læger visiterer flere gange dagligt.

Ved behov for akut vurdering da kontakt hospitalsvisitationen eller ambulatoriet telefonisk.
 

----------

Medicinsk Afdeling

Information fra lungemedicinsk ambulatorie - for at sikre hurtige forløb, og at henvisningerne sendes til rette afdeling i første omgang, bemærkes følgende fra afdelingen:

Lungefunktionsundersøgelse/reversibilitetstest: Denne bedes udført hvor relevant, fremsend kopi eller indfør FEV1 og FVC værdier i tekst samt din vurdering.

Røntgenundersøgelse: Der bør foreligge røntgen af thorax inden henvisning på ALLE patienter fraset gravide. Dette for at udelukke suspekte infiltrater, der primært skal henvises til lungemedicinsk afd/røntgen afdelingen AUH.

Patienter der IKKE skal henvises til Horsens:

  • Patienter med malignitetssuspekte lungeinfiltrater og patienter med hæmoptyse skal henvises i kræftpakke til røntgenafdelingen AUH.
  • Patienter med mistænkt tuberkulose samt miljøopsporing henvises til lungeambulatoriet AUH.
  • Patienter der skal udredes for penicillinallergi henvises til lungemedicinsk allergiambulatorium AUH.

 
----------

Kvindeafdelingen

Spiraler: Generelt anbefales, at de skiftes efter 5 år (enkelte kun 3 år) men perioden kan - hvis der ikke er problemer - strækkes til op imod 7 år. Er der problemer skal spiralen selvfølgelig fjernes, og i tilfælde af, at der er gynækologiske gener skal spiralen, når den fjernes, indsendes til undersøgelse for actinomyces, så der i tilfælde af infektion kan gives rette behandling.

Inkontinensudredning (igen, igen): Lav VVS-skema før henvisning, resumer resultat i henvisning, og bed patienten medbringe det udfyldte skema til ambulatoriet – så slipper patienten for at lave et nyt skema!

 

HUSK: Informationmøde tirsdag den 24. oktober 2017, kl. 17.00 - 20.00 - mere herom senere.

 
_____________________________________________________________

Bruno Melgaard Jensen, Praksiskoordinator

Sendt til praktiserende læger i Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg kommuner samt lægerne i Nørre Snede og Ejstrupholm