Spring til indhold

Kardiologisk friklinik i Region Midtjylland

Hospitalsenhed Midt har fra årsskiftet etableret en kardiologisk friklinik til afvikling af patienter, der har lang ventetid til kardiologisk udredning.

Hospitalsenhed Midt har fra årsskiftet etableret en kardiologisk friklinik til afvikling af patienter, der har lang ventetid til kardiologisk udredning i regionens øvrige hospitaler. Friklinikken er etableret med funktion både på Regionshospitalet Viborg og Regionshospitalet Silkeborg.

Kapaciteten i Friklinikken skal benyttes til at afvikle patienter fra de hospitaler i Region Midtjylland, som har de længste ventetider til kardiologisk udredning. Det vil sige RH Gødstrup, RH Horsens og RH Randers. Denne information udsendes derfor til almen praksis i de tre berørte klynger.

Der kan ikke henvises direkte fra almen praksis til friklinikken. I stedet henvises der som vaneligt til nærhospitalet, som derefter har mulighed for at videregive et antal patienter ugentligt til friklinikken.

I forbindelse med henvisning til kardiologisk udredning er der derfor vigtigt, at egen læge i forbindelse med henvisning gør patienten opmærksom på, at der henvises til nærhospitalet og at der jf. regionens visitationspraksis kan blive tale om viderevisning til Regionshospitalet Viborg eller Regionshospitalet Silkeborg, så patienten er oplyst om dette.

Udover information til patienten om regionens visitationspraksis på det kardiologiske område medfører etablering af friklinikker ikke ændringer i forhold til almen praksis. Friklinikkerne vil varetage det samlede udredningsforløb, og almen praksis vil ikke blive involveret, såfremt der viser sig behov for yderligere undersøgelser i udredningsforløbet. Disse bestilles/varetages ligeledes af friklinikken.

Patienten vil i forbindelse med indkaldelse fra friklinikken få ret til befordring, hvis patienten ellers opfylder kriterierne for befordring til Region Midtjyllands hospitaler.

Såfremt en patient ønsker ikke viderevisning til friklinikken, så udredes patienten på det hospital, som patienten oprindeligt var henvist til.
 
________________________________________________________________

Flemming Bøgh Mikkelsen, Kontorchef, Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland 
Svend Kier, Lægelig koordinator for PKO

Sendt til praktiserende læger i Viborg, Skive, Silkeborg, Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern, Struer, Lemvig, Randers, Favrskov, Norddjurs, Syddjurs, Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder kommuner