Spring til indhold

PKOrientering, maj 2021 - Hospitalsenheden Vest

Dette orienteringsbrev indeholder information om: Enhed for unge med depression. Nyt tilbud til gravide ansat på udvalgte arbejdspladser. Regionshospitalet Lemvig ændre navn. Temadag for praktiserende læger. Oversigt over praksiskonsulenterne.

Maj 2021

 

Enhed for unge med depression

Nyt tilbud målrettet patienter i alderen 18-24 år, som efter udredning hos privatpraktiserende psykiater har fået en depressionsdiagnose og er sat i behandling med antidepresssiva

Målgruppe: Tilbuddet er målrettet patienter i alderen 18-24 år, som efter udredning hos privatpraktiserende psykiater har fået en depressionsdiagnose og er sat i behandling med antidepresssiva.

Eksklusionskriterier: Misbrug, manglende danskkundskaber, co-morbid behandlingskrævende psykiatrisk grundlidelse.

Formål: Vi stræber mod at hjælpe den unge til øget indsigt og handlekraft ift. de vanskeligheder depressionen afføder samt at forebygge tilbagefald.

Henvisningsprocedure: Hvis egen læge vurderer, at tilbuddet er det rette for patienten, sendes henvisning via Psykiatriens Centrale Elektive Visitation. 
Når henvisningen er modtaget kontaktes patienten inden for en uge.

Forløb: Tilbuddet har til huse i Psykiatriens Hus, Aarhus, men vi afholder både individuelle samtaler og opretter gruppeforløb andre steder i Region Midt, efterhånden som behovet afdækkes. Vi tilstræber, at størstedelen af de individuelle samtaler afvikles ved hjælp af video. Kernen i behandlingsforløbet er deltagelse i gruppeforløb, da vi har erfaring for, at samværet med ligestillede i sig selv har en stor afstigmatiserende effekt.

Tilbuddet tilstræber en helhedsorienteret tilgang til behandling:

  • Vi tilbyder opfølgning på iværksat medicinsk behandling.
  • Vi har fokus på adfærdsteknikker vedr. stressreduktion, struktur på hverdagen, kognitive vanskeligheder og søvnhygiejne.
  • Kernen i forløbet er et gruppetilbud, hvor vi tager udgangspunkt i Compassion Fokuseret Terapi. Vi arbejder med psykologiske temaer såsom perfektionisme, 
    selvkritik og evnen til selvberoligelse og egenomsorg.
  • Vi inddrager pårørende.
  • Ved behov kan vi guide den unge til at få relevant hjælp til sociale og uddannelsesmæssige problemstillinger.
  • Behandlingen varetages af psykiatrisk personale med mangeårig erfaring med målgruppen.

Samarbejde med egen læge: Det skal anføres, at behandlingsansvaret fortsat ligger hos egen læge, mens behandlingen pågår. Hvis vi bliver vidende om manglende effekt af medicinsk behandling, bekymrende bivirkninger eller lignende, vil vi således opfordre patienten til at tage kontakt til egen læge. Hvis der opstår akutte problemstillinger (eksempelvis selvmordsrisiko) kontakter vi egen læge.

Varighed: Behandlingsforløbet vil typisk vare 12-16 uger.

Afslutning: Forløbet afsluttes med en individuel samtale med patienten, hvor vi sammen gør status på patientens psykiske tilstand og funktionsniveau og udarbejder en forebyggelsesplan. Egen læge vil modtage en grundig epikrise som indeholder forebyggelsesplanen samt evt. anbefalinger til videre udredning eller behandling.

Nyt tilbud til gravide ansat på udvalgte arbejdspladser

Du dækker som praktiserende læge et optageområde, hvorfra vi rekrutterer gravide medarbejdere fra udvalgte arbejdspladser til projekter, der skal reducere sygefravær. Du kan se i et klistermærke på vandrejournalen, om din gravide patient deltager i vores projekt. Vi håber, du vil henvise projektdeltagere til en samtale med os, før du sygemelder dem.

Via to nye projekter tilbyder de arbejdsmedicinske klinikker i Region Midtjylland nu jordemoderrådgivning på udvalgte arbejdspladser. Rådgivningen retter sig mod gravide medarbejdere og deres nærmeste leder.

Fokus i rådgivningen er, hvilke justeringer, der skal til, for at den gravide kan trives i arbejdet gennem hele graviditeten, så graviditetsbetinget sygefravær reduceres. Rådgivningen erstatter ikke vanlige kontroller hos jordemoder og læge. Projekterne er støttet af Sundhedsstyrelsen.


Projekt Gravid på arbejde dækker udvalgte midt- og vestjyske arbejdspladser

Ledes af Arbejdsmedicin og Gynækologisk/Obstetrisk Afdeling, Regionshospitalet Herning.
Kontakt: Jordemødrene Rikke Engelund, 21627021 og Else Platz Lauridsen, 21627033. Mail: he.vest.gravide.paa.arbejde@rm.dk

Projekt Graviditet og Trivsel dækker udvalgte aarhusianske arbejdspladser

Ledes af Arbejdsmedicin og Gynækologisk/Obstetrisk afdeling, Aarhus Universitetshospital.
Kontakt: jordemoder Jane Lauridsen: auh.graviditetogtrivsel@rm.dk eller 2942 7141

Du kan se på et klistermærke på vandrejournalen, om din gravide patient deltager i vores projekt. Hvis en projektdeltager får behov for sygemelding, enten på deltid eller fuldtid, vil hun henvende sig til dig. I nogle tilfælde har vi henvist hende til dig.

Hvis ikke din gravide patient har talt med os og ønsker sygemelding, håber vi, du vil opfordre hende til at drøfte behovet for sygemelding med projektjordemoderen.

I nogle tilfælde vil det lykkes os at justere på hendes arbejdsforhold, så hun kan blive i arbejdet gennem sin graviditet. Det vil være til gavn for både hende og arbejdspladsen.

Ole Carstensen og Ane Marie Thulstrup, Ledende overlæger ved de arbejdsmedicinske klinikker i Region Midtjylland 

Regionshospitalet Lemvig har ændret navn, og hedder nu Lemvig Sundhedshus

Sundhedshuset har de samme regionale funktioner som det tidligere regionshospital, herunder et  hospitalsafsnit med specialiserede sengepladser på regionsfunktionsniveau – Sengeafsnit 14 (S14) under Regionshospitalet Hammel Neurocenter. Som noget nyt åbner desuden en akutklinik til efteråret, samtidig som Regionshospitalet Gødstrup tages i brug. Huset rummer også en række kommunale funktioner og tre private lægeklinikker.

Skiltningen i sundhedshuset er på plads, og navneændringen vil snarest blive opdateret på Hospitalsenheden Vests hjemmeside m.m.

Der er ikke ændringer i lokationskoder i forbindelse med navneændringen. 

Temadag for praktiserende læger med Medicinsk afdeling, Regionshospitalet Holstebro

Der er stadig ledige pladser for de hurtige. Se program m.m. i Møde- og kursuskalenderen på Praksis.dk. Tilmelding på e-mail: Rita.Noeddelund@vest.rm.dk

Brug Praksiskonsulenterne

Hvis du synes der er ting der ikke fungerer optimalt i forhold til samarbejdet med Hospitalsenheden Vest, så tøv ikke med at kontakte praksiskonsulenterne. Vi er til for dig.

Praksiskoordinator

Jørgen Buch Hagelskjær
Stationsvej 35, 4.
7500 Holstebro

E-mail: joergen@dadlnet.dk

Hospitalspraksiskonsulenter

Jane Boelskifte
boelskifte@dadlnet.dk

Ågårdsvej 2
7480 Vildbjerg

Børn og Unge
Gynækologisk-obstetrisk afd.

Kate Meedom Klostergaard
kato@dadlnet.dk

Nørregade 10, 1.sal.
7400 Herning

Ernæringsenheden
Neurologi
Onkologisk afd.,
Palliativt Team

Jørgen Buch Hagelskjær
joergen@dadlnet.dk

Stationsvej 35, 4.
7500 Holstebro

Ortopædkirurgisk afd.,
Anæstesiologisk afd.,
Præhospitalet

Henning Tved
henning.tved@gmail.com

Bredgade 67, 1.
7600 Struer

Klinisk Biokemisk afd.

Claus Rækby Larsen
raekby@dadlnet.dk

Sct. Jørgens Gade 17
7500 Holstebro

Røntgenafdelingen,
Nuclearmedicinsk afd.

Anne Marie Rask
annemrask@gmail.com

Bredgade 29-33
7400 Herning

Kirurgisk afd.,
Urinvejskirurgisk afd.

Malene Lindvig
mlindvig2@gmail.com

Thrigesvej 11 B
7430 Ikast

Akutafdelingen
Hjertesygedomme

Dorte Hougaard Navntoft
dortenavntoft@dadlnet.dk

Stationsvej 35, 4.
7500 Holstebro

Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering

Pernille Damsted
pernille.damsted@gmail.com

Strandparken 5
6950 Ringkøbing

Øre-næse-halsafdelingen
Øjenafdelingen
Arbejdsmedicin

Anette Byskov-Nielsen
d001401@dadlnet.dk

Rådhusstræde 3, st.
7500 Holstebro

Medicinsk afdeling

_____________________________________________________________

Jørgen Buch, Praksiskoordinator

Sendt til praktiserende læger i Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern, Struer og Lemvig kommuner