Spring til indhold

PKOrientering nr. 3, november 2018 - Regionshospitalet Randers

Dette nyhedsbrev indeholder bl.a. information om: Nedlæggelse af patientskoler. Pilotprojekt vedrørende ældre patienter over 65. Ortopædkirurgisk afdeling. FMK. Ultralyd af abdomen før henvisning obs. galdesten. Henvisning obs. cancer i AKP forløb. Livstilscenter Brædstrup. Hvem er praksiskonsulenterne og kontaktdata

Nr. 3, november 2018 

  

Nedlæggelse af patientskoler for type 2 diabetes og KOL

Hospitalet har bedt os meddele, at de nedlægger patientskolerne for type II diabetes og KOL - se brev her. Dette sker på baggrund af den nye overenskomst OK18, og forløbsprogrammerne. De relevante kommuner skal fremover varetage tilbuddet, og patienterne kan henvises via relevante SOFT tilbud som kan findes på praksis.dk under patientforløb (SOFT tilbud)

  

Pilotprojekt vedrørende ældre patienter over 65 i forbindelse med kontakt til hospitalsvisitationen i Randers

Fra den 1. november 2018 vil I, ved kontakt til hospitalsvisitationen mellem kl. 16.00 og 21.00 få tilbud om at en kommunal akutsygeplejerske kobles på telefonsamtalen. Dette sker med henblik på at sikre det korrekte tilbud til patienten. Se mere om tilbuddet her: Satspuljeprojekt vedrørende ældre, medicinske patienter, Regionshospitalet Randers

 

3 måneders post operativ kontrol ved elektive operationer med hoftealloplastik

Ortopædkirurgisk afdeling indkalder ikke længere til 3 måneders kontrol ved operation med hoftealloplastik. Patienterne ses stadig til en 14-dages postoperativ kontrol incl. agraffjernelse, og følges ved fysioterapuet, hvor de også ses til 1 måneds kontrol.

I de første 3 måneder kan patienten ved problemer med hoften/postoperative komplikationer kontakte ambulatoriet direkte/ringe til den hofteforløbsansvarlige sygeplejerske. Dette vil også være beskrevet i epikrisen.

      

Ajourføring af FMK

Det er fortsat vigtigt, at der er fokus på at ajourføre FMK ved akutte eller elektive henvisninger til sygehuset i dagtid. Der er stor forståelse for, at dette ikke er muligt i lægevagten, men det er vigtig at være opmærksomme herpå i dagtid. Et ajourført FMK hjælper modtagne afdeling/læge enormt meget, og hjælper i sidste ende jeres patienter til en bedre behandling.

På en nyligt audit på akutmodtagelsen var 35% af henvisningerne i dagtid med et ajourført FMK. Det er bedre end tidligere, men der er stadig rum for forbedring.
Konkret skrives under feltet medicin i henvisningen: ”FMK ajourført” - og FMK ajourføres. Alternativt, hvis ajourføring ikke er muligt,  (fx en passant med uklar medicin anamnese): ”FMK ikke ajourført”.

  

Ultralyd af abdomen før henvisning obs. galdesten

Kirurgisk fællesafdeling anmoder om, at der ved elektive henvisninger obs. galdesten er foretaget forugående ultralyd af lever og galdeveje. 

 

Henvisning obs. cancer i AKP forløb

Ved henvisninger i cancerpakker beder hospitalet om, at vi om muligt bruger ”Den Dynamiske Henvisning” også kaldet ”pakkehenvisning” i vores IT system. Dette sikrer dels de relevante anamnestiske oplysninger, og dels sikrer det at henvisningen går til rette afdeling/lokalisationsnummer. Du kan læse mere om den dynamiske henvisning her: Pakkehenvisninger

 

Livsstilscenter Brædstrup

Livsstilscenter Brædstrup tilbyder intensive genoptræningsforløb til patienter, hvor forløbet har været kompliceret, og hvor vanlige tilbud om genoptræning ikke har været tilstrækkeligt. I kan læse mere om tilbudet til jeres patienter her: Livsstilscenter Brædstrup - genoptræning

 

Hvem er praksiskonsulenterne?

 
Praksiskoordinator
Thomas Clausen, e-mail: doctorclausen@gmail.com 

Psykiatrisk afdeling
Vakant

Medicinsk afdeling, Klinisk Fysiologisk afdeling og Klinisk Biokemisk afdeling
Søren Gam, e-mail: soeren.gam@stofanet.dk

Organkirurgisk afdeling, Urologisk afdeling, Ortopædkirurgisk afdeling, Anæstesiologisk afdeling, Palliativt Team
Bruno Madsen, e-mail: voruplaegehus@firma.tele.dk

Akutafdelingen
Thomas Clausen, e-mail: doctorclausen@gmail.com

Gynækologisk/obstetrisk afdeling, Pædiatrisk afdeling , Røntgen, Patologisk institut samt Afdeling for Folkeundersøgelser
Dorte Bojer, e-mail: dorte.bojer@gmail.com

Randers Kommune
Kristin Kristiansdottir, e-mail: kristiansdottir@vestertorv.dk

Praksiskonsulentordningen er til, for at bruges! Vi vil opfordre til, at du kontakter den relevante praksiskonsulent, hvis du oplever ting, som kunne fungere bedre.
Afdelingerne og hospitalsledelsen er som oftest meget opsatte på at løse problemer som måtte opstå i samarbejdet med almen praksis.

_____________________________________________________________

Thomas H. Clausen, praksiskoordinator
Bruno Madsen, praksiskonsulent
Søren Gam, praksiskonsulent
Dorte Bojer, praksiskonsulent

Sendt til praktiserende læger i Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner