Spring til indhold

PKOrientering nr. 3, oktober 2021 - Regionshospitalet Randers

Dette nyhedsbrev indeholder information om: Forlængelse af forskningstilbud Steno Diabetes center (overvægt). Invitation til gratis anæmi symposium i Randers. Intet kirurgisk tilbud til patienter med epicondylit. Opdaterede telefontavler for sygehusene i Grenaa og Randers. Datoer for kommende fyraftensmøder med hospitalet i 2022. Åbent røntgen er forsat lukket og henvisning til billeddiagnostisk afdeling. Hvem er praksiskonsulenterne og kontaktdata


 Nr. 3, oktober 2021 

Forlængelse af forskningstilbud Steno Diabetes center (overvægt)

Forskningstilbuddet gælder til overvægtige personer over 18, BMI over eller lig 30 og prædiabetes (HgBA1c mellem 42-47 incl.), og patienterne kan henvises til ultimo december 2021. Der er tale om forskningsprojekt, hvor der gives randomiseret klinisk intervention med Ozempic (semaglutide) eller placebo. Alle får diætist og sygeplejerske opfølgning. Læs mere her: Nyt Forskningsprojekt - Afprøvning af ny medicinsk behandling af svær overvægt

Invitation til gratis anæmi symposium i Randers

Den 30. november 2021, kl. 16.00 - 19.00 holder Regionshospitalet Randers et symposium omkring anæmi. Alle praktiserende læger (og udd. læger) er velkomne til at deltage, og programmet er meget relevant for almen praksis.

  • Invitation
  • Program og tilmeldingslink

Intet kirurgisk tilbud til patienter med epicondylit

Ortopædkirurgisk afdeling har ikke noget tilbud til epicondylit patienter. Vi har derfor aftalt at henvisninger på patienter med diagnosticeret epicondylit afvises fra afdelingen (der vil komme skrift fra afdelingen til egen læge med gode råd). Aftalen gælder selvsagt ikke, hvis der er tvivl om diagnosen eller man ønsker en patient med albuesmerter af uafklaret årsag vurderet. Disse patienter kan fortsat henvises, hvis der er behov.

Opdaterede telefontavler for hospitalerne i Grenaa og Randers

  • Telefontavle for Grenaa Sundhedshus
  • Telefontavle for Regionshospitalet Randers

Datoer for kommende fyraftensmøder med hospitalet i 2022

Der er planlagt følgende fyraftensmøder i 2022. Den 21. april 2022 med børneafdelingen og den 6. oktober 2022 med emnet palliation.

Husk også vores SNARLIGE møde med billeddiagnostisk afdeling den 7. oktober 2021 - læs mere og tilmeld dig her: Fyraftensmøde med Røntgenafdelingen – Regionshospitalet Randers

Åbent røntgen er forsat lukket og henvisning til billeddiagnostisk afdeling

Åbent røntgen (tidligere mellem kl. 09.00 -12.00) i Randers er fortsat lukket. Send derfor IKKE patienter til åbent røntgen, men lav henvisning (fraset akutte skader som sendes i akut skaderøntgen som altid, bemærk dog skaderøntgen er til nye skader (generelt under 48 timer)). Hvis man anmoder om en begrundet subakut røntgen undersøgelse fx inden for 1 uge (rgt. thorax eller led/knogler) kan det noteres i henvisningen. Praksiskonsulenten og afdelingen arbejder på en beskrivelse af mulighederne til praksis.

Billeddiagnostisk afdeling anmoder i øvrigt om, at man i de henvisninger hvor patienten i forvejen har tænkt sig at benytte et privat tilbud via deres sundhedsforsikring skriver det, da visitationsbyrden herved lettes.

Hvem er praksiskonsulenterne og kontaktdata

Praksiskoordinator

Thomas H. Clausen
Tronholmen 3
Randers SØ

E-mail: doctorclausen@gmail.com

Hospitalspraksiskonsulenter

Søren Gam
soeren.gam@stofanet.dk

Dytmærsken 9
8900 Randers

Medicinsk afd.,
Blodprøver og Biokemi

Anders Heslop
heslop@dadlnet.dk

Herredsvej 31
8382 Hinnerup

Mave, Tarm og Brystkirurgi,
Ortopædkirurgi,
Bedøvelse,
Enhed for lindrende behandling

Jeppe Frøkjær Aaen
jfaaen@gmail.com

Svalevej 2, Assentoft
8960 Randers SØ

Kvindesygdomme og fødsler,
Børn og Unge,
Patologi,
Røntgen og Skanning
Afdeling for Folkeundersøgelser

Thomas Clausen
doctorclausen@gmail.com

Tronholmen 3
8960 Randers SØ

Akutafdelingen

Jeppe Frøkjær Aaen
jfaaen@gmail.com

Svalevej 2, Assentoft
8960 Randers SØ

Psykiatrien Randers

____________________________________________________________

Thomas H. Clausen, Praksiskoordinator

Sendt til praktiserende læger i Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner