Spring til indhold

PKOrientering nr. 4, oktober 2020 - Regionshospitalet Randers

Dette nyhedsbrev indeholder information om: Lindrende enhed kører igen med (næsten) normal drift. Nyt fra Børneafdelingen og COVID-19. Gyn/Obs og VVS. Nye praksiskonsulenter. Hvem er praksiskonsulenterne og kontaktdata

 

Nr. 4, oktober 2020 

 

Lindrende enhed kører igen med (næsten) normal drift

Jævnfør tidligere PKOrientering, har enhed for lindrende behandling kørt med reduceret behandling i en periode. Man er er nu klar til at modtage ny henviste som normalt, men har fortsat (i en ukendt periode) reducerede psykologressourcer.

Nyt fra Børneafdelingen og COVID-19

Aktuelt tilbyder børneafdelingen hurtig afklaring af børn med luftvejsinfektioner. De ser en del børn, der normalt er vurderet i almen praksis tidligere (før COVID-19). Der er lavet afklaringsklinik/fast-track, som man regner med skal køre hen over efterårs-/vintersæsonen. Tanken er, at få hurtig vurdering, således at kun de relevante børn går videre til indlæggelse på afdelingen. De børn, som ikke vurderes at være til indlæggelse, bliver podet for corona, og hvis negativ forventes de fulgt op i almen praksis ved behov. 

Husk også mulighed for ved børn over 2 år (og voksne) at få hurtig podning og svar via normal rekv. procedure (der vælges profil i WebReq som hedder ”Symptomatisk patient -  før besøg i praksis”). Der skulle så være relativt hurtigt svar inden for ca. 24 timer. Det er til de personer hvor man vurderer en lægelig vurdering kan vente 1-2 døgn, er der tvivl herom, skal patienten henvises til vurdering på hospitalet direkte jævnfør ovenstående.

Gyn/Obs og VVS

Ved henvisning af inkontinens patienter BØR der vedhæftes et væske-vandladningsskema. Patienter, der ikke kan kan klare at udfylde VVS, kan få hjælp til dette via hjemmeplejen/lokalcentrene i de fleste kommuner. Patienter, der på grund af kognitiv påvirkning ikke kan udfylde et VVS, vil sjældent kunne hjælpes ud over, hvad en kontinenssygeplejerske kan yde eller gennem en ble-bevilling. Gynækologerne vurderer gerne descensus uteri, cystocele og lignende - men vigtigt at patienten er forberedt på, at selvom fx opsyning af blære tilbydes, så er det ikke ensbetydende med, at de nødvendigvis bliver kontinente. En del bliver det ikke. Nogle gange bliver også demente henvist, her vil operation ikke kunne komme på tale, men OK at henvise, hvis man ønsker at afprøve med ring. I øvrigt henvises til forløbsbeskrivelse på praksis.dk: Urininkontinens hos kvinder

Nye praksiskonsulenter

Der er fra den 1. november 2020 ansat to nye praksiskonsulenter:

Jeppe Aaen fra Lægerne Svalevej, Assentoft bliver ny konsulent på Kvindesygdomme og fødsler, Børn og Unge, Patologi, Røntgen og Skanning samt Afdeling for Folkeundersøgelser. Det er svarende til Dorte Bøjers gamle stilling.

Anders Heslop fra Lægerne i Hinneruplund bliver ny konsulent i stedet for Bruno Madsen på Mave, Tarm og Brystkirurgi, Ortopædkirurgi, Bedøvelse samt Enhed for lindrende behandling.

Tak til Dorte og Bruno for deres indsats, og velkommen til Jeppe og Anders

Hvem er praksiskonsulenterne og kontaktdata

Praksiskoordinator

Thomas H. Clausen
Tronholmen 3
Randers SØ

E-mail: doctorclausen@gmail.com

Hospitalspraksiskonsulenter

Søren Gam
soeren.gam@stofanet.dk

Dytmærsken 9
8900 Randers

Medicinsk afd.,
Blodprøver og Biokemi

Anders Heslop
heslop@dadlnet.dk

Herredsvej 31
8382 Hinnerup

Mave, Tarm og Brystkirurgi,
Ortopædkirurgi,
Bedøvelse,
Enhed for lindrende behandling

Jeppe Frøkjær Aaen
jfaaen@gmail.com

Svalevej 2, Assentoft
8960 Randers SØ

Kvindesygdomme og fødsler,
Børn og Unge,
Patologi,
Røntgen og Skanning
Afdeling for Folkeundersøgelser

Thomas H. Clausen
doctorclausen@gmail.com

Tronholmen 3
8960 Randers SØ

Akutafdelingen

Jeppe Frøkjær Aaen
jfaaen@gmail.com

Svalevej 2, Assentoft
8960 Randers SØ

Psykiatrien Randers

____________________________________________________________

Thomas H. Clausen, Praksiskoordinator

Sendt til praktiserende læger i Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner