Klinik+
Moduler i Klinik+:
Klinikbeskeder
Ydelsesoverblik
AIM (indberetning)
PLO Fri / Ferie
Aftalevisning
Den Digitale Svangrejournal
Søg Speciallæge
Hurtig Psykiatrisk Vurdering bookingsystem
Tilgængelighed:
Klinik+ tilgås via 1login i lægesystemerne, med central adgangsknapper i følgende systemer:
CGM – XMO
Menu: Online opslag → 1Login
Vær opmærksom på, at du her skal have en patient åben, for at løsningerne vises.
EG Clinea
Menu: Links
EG WinPLC
Menu: PLSP 1 → web application
Multimed - Multimed
Menu: Person-genveje: Menu for eksterne service
Multimed – MyClinic
Menu: PLSP
Novax
Menu: Eksterne services
Se guide til "find vej til klinik+"
Klinikbeskeder
Klinikbeskeder er en webbaseret løsning fra lægesystemet, der gør det muligt for klinikker at kommunikere direkte med patienter via appen Min Læge. Klinikker kan sende generelle beskeder til patienter, som modtager en push-notifikation på deres telefonen, der opfordrer dem til at åbne appen for at læse beskeden. Systemet tillader klinikker at bruge definerede PLO beskedskabeloner eller oprette egne for hurtig og effektiv beskedkommunikation. Beskeder kan målrettes specifikke patientgrupper eller individuelle patienter og kan indeholde links til booking eller spørgeskemaer.Klinikker kan følge med i beskedens status og planlægge udsendelser til et fremtidigt tidspunkt. Beskeder har en udløbsdato, hvorefter de automatisk slettes fra appen. For børn under 15 år sendes beskeder til forældrene.
Ydelsesoverblik
Ydelsesoverblik er en løsning designet til at give lægeklinikker et grafisk overblik over deres arbejde og ydelser. Med dette værktøj kan klinikker overvåge og administrere deres ydelsesafsætning, hvilket letter både populationsomsorg og administrative opgaver.Nøglefunktioner:
Grafisk visualisering: Få et let forståeligt overblik over klinikkens ydelser, herunder patientpopulation, aldersfordelt brug af ydelser, samt åbne- og lukkegrænser.
Afsætning og grænser: Se detaljer om totale ydelser, forløbsydelser, profylakse, lokale aftaler og højestegrænser i henhold til overenskomsten.
Sammenligning: Sammenlign din klinik med andre på region-, kommune- og klyngeniveau for at vurdere ydelsemønstre og identificere muligheder for forbedringer.
Udvikling og administration: Anvend værktøjet til at skærpe populationsomsorg, udvikle klinikstrategier og lette administrative arbejdsopgaver.
AIM (indberetning)
Automatisk Indberetnings Motor, også kaldet AIM, er en løsning til IT-infrastrukturen, der letter en række lavpraktiske, men også tidskrævende arbejdsprocesser, hos de alment praktiserende lægeklinikker.Med AIM er der tale om en IT-løsning, der automatiserer de lovpligtige indberetninger af strukturerede sundhedsdata.
I stedet for at lægerne i almen praksis skal tage stilling til, om der skal indberettes data for en patient, så sker det nu i stedet helt automatisk via AIM, hvilket er med til at kvalificere data og datastruktur hos både almen praksis og i sundhedssektoren. Løsningen er nemlig i stand til at håndtere og differentiere dataindberetninger fra almen praksis til forskellige modtagere i forskellige sammenhænge.
Man har samtidig også udviklet en webapplikation, så lægeklinikkerne har mulighed for løbende at følge med i, hvad der bliver indberettet via AIM.
De første indberetninger som AIM håndterer, er at aflevere data til fem af kvalitetsdatabaserne i RKKP (Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram): Astma, Atrieflimren, Diabetes, KOL og Hjertesvigt.
Dermed bliver relevante patientdata inden for de pågældende sygdomsområder nu indberettet ”ensrettet” med informationer om diagnose, patientværdier, medicin og ydelser.
PLO Fri / Ferie
FriFerie gør det let for almen praksis at registrere oplysninger om fx ferie, åbningstider, medarbejdere m.m. Løsningen kan også vise oplysninger om andre klinikker - både alment praktiserende læger og praktiserende speciallægers.Løsningen er fra maj 2024 opdateret til FriFerie 2.0.
Udover klinikkens lukkedage er det muligt at registrere klinikkens åbningstider. Dette gøres nemt ved at indtaste åbningstidsspænd for fx telefontider, videokonsultationstider, jordmodertider, tider til blodprøvetagning osv. Endelig giver FriFerie 2.0. mulighed for at indtaste bagomnummer til klinikken, som alene vil være synligt for øvrige praktiserende speciallæger.
Hvis der registreres ferie i 5+ dage, lukkes der automatisk for e-konsultationer til klinikken via Min Læge-appen for at mindste antallet af UTH’er.
På sigt vil der ske automatisk ske synkronisering af lukkedage/åbningstider på sundhed.dk, så klinikken slipper for dobbeltregistrering.
Se guide til "PLO fri ferie"
Aftalevisning
Aftalevisning giver praktiserende læger et samlet og kronologisk overblik over patientens behandlingsaftaler på tværs af sundhedsprofessionelle, regioner og kommuner.
Nøglefunktioner:
Kronologisk liste: Se patientens aftaler, inkl. fremtidige behandlingsforløb, speciallægeaftaler, indlæggelser, og ambulant behandling.
Detaljeret overblik: Klik på en aftale for at få detaljer om årsag, tidspunkt, kontaktoplysninger, og hvilken type aftale det er.
Integration: Omfatter også aftaler fra distriktspsykiatri, lokalpsykiatri, og kommunal hjemmepleje.
Når lægen klikker på en given aftale i listevisningen, åbner et pop-up vindue med de forskellige detaljer om den pågældende aftale med farve-ikon, der indikerer, om aftaletypen er egen læge, speciallægepraksis, regionale eller kommunale. Der fremgår naturligvis også en årsag til aftalen og tidspunkt samt navn, adresse og kontaktoplysninger, hvormed den praktiserende læge let og hurtigt kan danne sig et overblik over patientens samlede behandlingsforløb og koordinere dette med nye fremadrettede indsatser.
Hvis borgeren har behov for samme overblik, kan dette f.eks. ske via appen Min Læge.
Den Digitale Svangrejournal
I forbindelse med at den gravide patient booker tid til 1. svangerkonsultation i klinikken skal der afsendes et spørgeskema til den gravide. Afsendelsen af spørgeskemaet sker i lægepraksissystemet via Klinik+ og Digitale svangrejournal. Den gravide modtager spørgeskemaet i Min Læge-appen. Den gravide skal udfylde spørgeskemaet senest på dagen for afholdelsen af 1. svangerkonsultation.Husk, at lægen skal forsat sende en almindelig sygehushenvisning til fødestedet. Henvisningen er klargjort i dit lægesystem med en PDF af svangerskabs- og vandrejournalen vedhæftes. Vandrejournalen skal forsat udskrives og gives til den gravide i den gule kuvert som vanligt. Det er muligt at downloade både svangerskabsjournalen og vandrejournalen i lægepraksissystemet.
Psykiatribooking
Med løsningen Hurtig Psykiatrisk Vurdering (§66 ordningen) har læger i almen praksis i Region Nordjylland mulighed for at booke akuttider hos praktiserende psykiatere.
Speciallægesøgning
Speciallægesøgning er en effektiv løsning, der gør det nemt for praktiserende læger at finde den rette speciallæge. Med specialenavn, specialeområde, og afstand som parametre kan læger hurtigt finde speciallæger baseret på behov og nærhed.
Nøglefunktioner:
Præcis søgning: Find speciallæger efter navn, specialeområde og afstand.
Detaljeret information: Få adgang til oplysninger om åbningstider, bagom-nummer og lukkedage.
Opdateret tilgængelighed: Se speciallægers tilgængelighed 30 dage frem.
Indholdsansvarlig
Karen Tvergaard
datakonsulent@rn.dk