Spring til indhold

Systematisk Efteruddannelse (Midtjylland): Patienten med flere samtidige sygdomme (internatkursus)

Dato og tid for arrangementet

Start: Tirsdag d. 08. oktober 2024 - kl. 09:00
Slut: Onsdag d. 09. oktober 2024 - kl. 15:30

Sted

Gl. Skovridergaard
Marienlundsvej 36
8600 Silkeborg

Beskrivelse

Formål
Styrke den almen praktiserende læges identitet som den centrale figur i sundhedsvæsenet, i forhold til patienter med flere samtidige sygdomme.

Udvikle deltagernes evner til håndtering og behandling af patienter med flere samtidige sygdomme herunder organisering af indsatsen i praksis.
 
Indhold 

  • Faglig opdatering på især hjerte, diabetes og psykiatriområdet og vedrørende patienter, der overlever initial cancerbehandling.
  • Redskaber til implementering af nyeste vejledninger for håndtering, kontrol, monitorering og behandlingsjustering af patienten med flere kroniske sygdomme.
  • Samarbejde tværsektorielt-kommune-hospital rundes ligesom styrkelse af kommunikationen med patienten omkring egenomsorg og mestring.

På kurset vil vi gennemgå og træne begreberne overbliks- og årsstatus, metoder til at følge patienter med flere samtidige sygdomme. Der vil være fokus på implementering i egen praksis. 
 
Kurset gennemføres dels som konfrontationsundervisning ved fagspecialister ud fra almenmedicinsk perspektiv og deltager involvering og gruppedrøftelser af almen medicinske problemstillinger, baseret på cases fra den praktiserende læges hverdag.
 
Læringsmål

  • Faglig opdatering specifikke sygdomme som afli, DM, aortastenose, lungeemboli, hjerteinsufficiens, cancerpatienten i remission og den psykisk syge med mange samtidige sygdomme.
  • Brug af kliniske vejledninger i forhold til overbliks status og status konsultationer. Uddelegering af opgaver og organisation i egen praksis - uden tab af faglighed. Pt. egenomsorg og mestrings strategier i samarbejde med kommunen.

SE PROGRAM

Målgruppe

Praktiserende læger

Arrangør

Christel Paulsen, praktiserende læge, efteruddannelsesvejleder - f.c.paulsen@dadlnet.dk 
Karen-Dorthe Bach Nielsen, praktiserende læge, efteruddannelsesvejleder - k-d@dadlnet.dk 

Tilmelding

Tilmelding senest tirsdag den 2. september 2024.

TILMELD DIG HER

Ved tilmelding bliver du bl.a. spurgt om du vil logge på inden tilmeldingen, for at gøre dette lettest for dig, vælg da "Tilmeld uden log på"

Pris for deltagelse: 7.000 kr. incl. overnatning.  

Der er 30 pladser på kurset, der fordeles efter først-til-mølle-princippet. Region Midtjylland forbeholder sig ret til at aflyse kurset i tilfælde af for få tilmeldinger.

Tilmelding til kurset er bindende. Efter den angivne tilmeldingsfrist kan der ikke påregnes tilbagebetaling af kursusgebyr ved en evt. afmelding.

Kurset forventes godkendt af Fonden for Almen Praksis. Refusion kan først søges når kurset er afsluttet.