Spring til indhold

Systematisk Efteruddannelse (Midtjylland): Patienten med kroniske smerter

Dato og tid for arrangementet

Start: Tirsdag d. 19. november 2024 - kl. 08:30
Slut: Tirsdag d. 19. november 2024 - kl. 16:30

Sted

Gl. Skovridergaard, Marienlundsvej 36, 8600 Silkeborg

Beskrivelse

Læringsmål

At styrke lægens viden om udredning af patienter med forskellige typer af kroniske smerter, med gennemgang af relevant sygehistorie, undersøgelser i almen praksis, laboratorietest og anden relevant diagnostisk, samt styrke lægens viden om relevant videre visitation.

Kursusbeskrivelse

Det anslås, at ca. 20% af den voksne danske befolkning i større eller mindre grad har kroniske smerter. En tilstand som ofte er svært invaliderende for den enkelte patient med nedsat livskvalitet til følge på grund af svigtende funktionsevne samt familiemæssige og sociale problemer.
 
Der er kommet flere behandlingstilbud i sekundærsektoren til disse patienter men de ofte lange ventetider afspejler blot problemstillingens omfang og viser nødvendigheden af at den praktiserende læge er godt klædt på til at hjælpe disse patienter.
 
Med afsæt i den kliniske hverdag og sygehistorier fra almen praksis gennemgås denne komplekse tilstand. Der vil blive lagt vægt på en multifaktoriel tilgang med forståelse for smertens ætiologi samt kendskab til både farmakologiske og non-farmakologiske tiltag.

SE PROGRAM

Målgruppe

Ansatte i almen praksis

Arrangør

Stellan Karlsson, praktiserende læge, efteruddannelsesvejleder

Tilmelding

Tilmelding senest 21. oktober 2024

TILMELD DIG HER

Ved tilmelding bliver du bl.a. spurgt om du vil logge på inden tilmeldingen, for at gøre dette lettest for dig, vælg da "Tilmeld uden log på"

Pris for deltagelse: 3000 kr.

Der er 30 pladser på kurset, der fordeles efter først-til-mølle-princippet. Region Midtjylland forbeholder sig ret til at aflyse kurset i tilfælde af for få tilmeldinger.

Tilmelding til kurset er bindende. Efter den angivne tilmeldingsfrist kan der ikke påregnes tilbagebetaling af kursusgebyr ved en evt. afmelding.

Kurset forventes godkendt af Fonden for Almen Praksis. Refusion kan først søges når kurset er afsluttet.