Spring til indhold

Urindyrkning og resistensbestemmelse - øvet

Dato og tid for arrangementet

Start: Onsdag d. 20. november 2024 - kl. 15:00
Slut: Onsdag d. 20. november 2024 - kl. 18:00

Sted

Klinisk Mikrobiologisk afdeling, Mølleparkvej 10, 9100 Aalborg
Benyt hovedindgangen til Psykiatrisk sygehus. Tag elevatoren (til højre for receptionen) til 5. sal

 

Beskrivelse

Tilbud i MIKAP regi

Målet er:

  • at kursisterne bliver i stand til at vurdere egen dyrkningsmetodes faldgruber.
  • at kursisterne bliver i stand til at vurderer plader med forskellige bakterier og kende forskel på tilblanding fra hud og slimhinder og urinvejspatogener.

 

Indhold

Kursisterne skal medbringe urindyrkninger foretaget i egen klinik den pågældende uge. Kursisterne aflæser og vurderer hinandens urindyrkninger. Derudover vil laboratoriet lave forskellige eksempler på urindyrkninger til aflæsning og vurdering.

Kursets opbygning

Kurset vil udelukkende foregå i laboratoriet, hvor der skal aflæses og vurderes urindyrkninger, både de medbragte samt eksempler, der er fremstillet til kurset. Herefter vil der i mindre grupper være mulighed for undervisning og diskussion af de forskellige eksempler.  

Undervisere

Anette Gade Søgaard, Bioanalytikerunderviser og mikrobiologisk laboratorie konsulent sammen med Jesper Dalsgaard, Bioanalytiker og mikrologisk laboratorie konsulent

Målgruppe

Kurset henvender sig til personale i almen praksis, som har øvelse eller erfaring i urindyrkning og resistensbestemmelse. Det er en fordel, hvis man tidligere har deltaget i ”Urindyrkning og resistensbestemmelse for nybegyndere”.

 

Arrangør

Nord-KAP og KiAP

Tilmelding

Tilmelding via linket her

Spørgsmål vedrørende tilmelding sendes til Linda Pilgaard, tlf. 30317156 eller mail linda.pilgaard@rn.dk

 
Vigtig ved tilmelding:
Kursisterne skal ved tilmelding sende en mail til mikapnord@rn.dk, hvor der oplyses, hvilken lægepraksis du/I kommer fra, og hvilke plader I anvender til dyrkning og resistens, samt om I anvender et mikroskop. Denne information er vigtig for, at vi kan tilrettelægge kurset således, der bliver taget udgangspunkt i de dyrkningsmetoder der anvendes i den enkelte praksis.