Spring til indhold

Maksimale ventetider for behandling af kræftsygdomme

Nyhed

En del af regeringens Sundhedspakke fra maj 2023, er et ønske om en styrket patientrådgivning for patienter med livstruende sygdomme (specifikt kræft og hjertesygdomme).
Som følge heraf, er der prioriteret ressourcer til at sikre enkel og let adgang til information om patientrettigheder for patienter, som er henvist til udredning/behandling for kræft- og visse hjertesygdomme.

Patientkontoret i Region Nordjylland tilbyder både telefonisk og/eller skriftlig vejledning, ligesom det er muligt at finde information på Patientkontorets hjemmeside: Maksimale ventetider for behandling af kræftsygdomme (rn.dk)

Patientkontoret kan bl.a. vejlede patienter om de maksimale ventetider og deres rettigheder. Vejledningen kan foregå mens patienten er i et aktuelt forløb eller efter et behandlingsforløb er afsluttet, hvis patienten har behov for en gennemgang af, hvorvidt patientrettighederne er overholdt.

Patientkontoret ønsker, at informationen om de maksimale ventetider når ud til så mange patienter som muligt, og har derfor udarbejdet et ”postkort”, som alle praksis, vil modtage med posten en af de nærmeste dage. Idet patienternes forløb ofte starter hos praktiserende læge, håber vi, at I vil uddele postkortet til patienter i udredning eller behandling for kræft- eller hjertesygdomme.

Der er mulighed for at bestille flere ”postkort” på Sundhed.dk; Bestilling af foldere til almen praksis - sundhed.dk, hvor det også er muligt at hente tilsvarende information til visning på jeres info-skærme eksempelvis i venteværelset.

Samtidig vil vi gerne gøre opmærksom på, at Patientkontoret også tilbyder vejledning til praktiserende læger om patientrettigheder mv. Patientkontoret kan kontaktes skriftligt (patientkontor@rn.dk eller fra klinikkens virkpostkasse) eller telefonisk (tlf. 97 64 80 10), med generelle eller konkrete spørgsmål til patienters rettigheder

Indholdsanvsarlig

Louise Drejer, l.drejer@rn.dk