Lægemiddelinformationen på OUH
Rådgivning til læger og andre sundhedsprofessionelle om anvendelsen af lægemidler.
Lægemiddelinformationen tilbyder at udrede og besvare spørgsmål vedrørende anvendelse af lægemidler for klinisk arbejdende læger og andre sundhedsprofessionelle i primær- og hospitalssektoren.
Telefon
20 22 88 55 (Vagthavende, alle hverdage kl. 8.00-15.00).
Adresse
Winsløwparken 19, 2., 5000 Odense C.
Lægemiddelinformationen tilbyder at udrede og besvare spørgsmål vedrørende anvendelse af lægemidler. Denne service henvender sig til klinisk arbejdende læger og andre sundhedsprofessionelle i primær- og hospitalssektoren. Spørgsmålene skal være patientrelaterede og tage udgangspunkt i en klinisk specifik problemstilling, som ikke kan belyses tilstrækkeligt ved opslag i almindeligt tilgængelige værker så som pro.medicin.dk. Det kan for eksempel dreje sig om bivirkninger, interaktioner, præparatvalg, graviditet etc.
Lægemiddelinformationen bemandes af yngre læger, farmaceuter og speciallæger i klinisk farmakologi. Spørgsmålet modtages af en vagthavende læge eller farmaceut. Med henblik på, at svaret i videst muligt omfang er evidensbaseret, udføres en grundig litteratursøgning omfattende en række lægemiddel- og litteraturdatabaser, standardmonografier, lærebøger og relevante internetlink.
Ud fra den foreliggende litteratur udarbejder den vagthavende et skriftligt svar, som inden afsendelse skal godkendes af en speciallæge i klinisk farmakologi. Den kliniske situation kræver ofte et hurtigt svar, og som oftest afgives et kort præliminært svar telefonisk i løbet af få timer til dage. Det skriftlige svar vil som regel foreligge i løbet af 3-4 uger. Indkomne spørgsmål og udarbejdede svar drøftes på ugentlige konferencer. Det udarbejdede svar sendes til Drugline, som er en international database med lægemiddelspørgsmål og svar. Alle svar udarbejdes derfor på engelsk, men med en konklusion på dansk.
Læs mere om Lægemiddelinformationen på OUH's hjemmeside
Indholdsansvarlig: Lægemiddelinformationen på OUH.