Spring til indhold

050922: KBA-information: Diagnostiske pakkeforløb og MAS-pakker.

Den tidligere MAS-pakke bliver erstattet af det nye Diagnostiske Pakkeforløb, og derfor vil blodprøvepakken kaldes ”DP-prøver”. Det anbefales at fjerne MAS-udredningsprofiler og erstatter dem med "DP-prøver".

Til praksis der bestiller analyser ved Klinisk Biokemisk Afdeling, OUH Svendborg

Sundhedsstyrelsen har i foråret udgivet en ny anbefaling for, hvordan patienterne med symptomer, der kan skyldes kræft, skal udredes – det såkaldte Diagnostiske pakkeforløb, som kan findes på Sundhedsstyrelsens hjemmeside under udgivelser i 2022.

I den forbindelse er det anbefalet, hvilke parakliniske undersøgelser der skal udføres, herunder biokemiske analyser. Den tidligere MAS-pakke (mistanke om alvorlig sygdom) vil blive erstattet
af det nye Diagnostiske Pakkeforløb, og vi har derfor valgt at kalde blodprøvepakken ”DP-prøver”.

Vi vil anbefale, at alle praksis fjerner deres MAS-udredningsprofiler og erstatter dem med ”DP-prøver”. Vær opmærksom på, at der i Sundhedsstyrelsens skrivelse anbefales yderligere analyser
(M-komponenter, PSA m.fl..), men at disse først er relevante i trin to, hvorfor de sædvanligvis ikke skal bestilles i første trin.

For at sikre en så god implementering af laboratorieprofilen ”DP-prøver” som muligt, vil MAS-profilerne blive slettet inden længe.

Kontaktperson

Steen Antonsen; Klinisk Biokemisk Afdeling, telefonnummer 29 61 9 150.