Spring til indhold

16.05.24: Nyt system til rekvirering af blodprøvetagning af Mobil- og hjemmelaboratoriet

Meddelelse til speciallæger på Fyn, som rekvirerer blodprøvetagning udført af Mobil- og hjemmelaboratoriet på Blodprøver og Biokemi, OUH, Odense

Fra torsdag den 30. maj 2024 indfører vi et nyt system til bestilling af blodprøvetagning af Mobil- og hjemmelaboratoriet på Blodprøver og Biokemi.
Systemet hedder MobilLab og er udviklet af firmaet SYNLAB, som også står bag jeres WebReq-løsning.

I MobilLab rekvireres en blodprøvetagning direkte i jeres WebReq. Når I foretager en rekvirering, vil patientens kontaktoplysninger og prøvetagningsadresse automatisk blive hentet fra jeres lægesystem. Adressen bliver kontrolleret og verificeret af systemet, hvilket sikrer, at der ikke bliver indtastet en ugyldig adresse. 
Systemet foreslår herefter automatisk alle ledige datoer på den pågældende rute, hvor det 60 dage frem er muligt at tage blodprøven på prøvetagningsadressen. I skal efter aftale med patienten bestille prøvetagning på en af de foreslåede datoer i MobilLab. Herefter har I selv ansvaret for at informere patienten om prøvetagningsdatoen, da vi ikke længere sender indkaldelsesbreve. 

Fordelene ved dette system er, at I kan planlægge jeres konsultationer med patienten, da I ved præcis, hvornår blodprøven bliver taget. Det sikrer også, at der ikke laves fejl i patientoplysningerne, så vi ikke kører forgæves. 

Da Blodprøver og Biokemi ikke mere udsender indkaldelsesbreve, kan vi ikke længere sende urinbægre til patienten. I skal derfor være opmærksomme på, at hvis der rekvireres urinanalyser, skal I informere patienten om, at urinprøven skal opsamles i et 100 mL urinbæger til vakuumsystem. 

Tidsrummet for prøvetagning er fortsat hverdage fra kl. 08.30 – 14.00, og vi vil fortsat prioritere fastende prøvetagninger (for mad og drikke og medicin) så tidligt på ruten som muligt. 

Her finder du link til Region Syddanmarks hjemmeside med vejledning til, hvordan du foretager en rekvirering i Mobillab. 
Find vejledningen under "WebReq - rekvirering af blodprøvetagning i Ambulatoriet og i hjemmet"

Venlig hilsen

Gitte Schou Rasmussen
Faglig specialist
Blodprøver og Biokemi
gitte.schou.rasmussen@rsyd.dk
Tlf. 21 35 32 11.

Charlotte Gils
Afdelingslæge
Blodprøver og Biokemi
charlotte.gils@rsyd.dk
Tlf. 27 29 04 09.