Spring til indhold

Hjælp til præoperativ optimering af diabetespatienter forud for et kirurgisk indgreb

Information til almen praksis i Aarhus Universitetshospitals optageområde om præoperativ optimering af diabetespatienter forud for et kirurgisk indgreb

Patienter med HbA1c >70 har øget risiko for komplikationer i forbindelse med kirurgiske indgreb. Steno Diabetes Center Aarhus (SDCA), Aarhus Universitetshospital tilbyder disse patienter bosiddende i AUH's optageområde optimering af diabetesbehandling forud for et kirurgisk indgreb.

Diabetespatienter med HbA1c >70 mmol/mol, som henvises til en kirurgisk afdeling med henblik på elektiv, benign kirurgi, kan samtidigt henvises til et ambulant accelereret, fast-track forløb ved SDCA. Er HbA1c ikke målt inden for de sidste 6 måneder på henvisningstidspunktet, bør det gøres og patienten henvises til SDCA hvis relevant.

Fast-track forløbet vil typisk vare 4-6 uger og har det formål at optimere diabetesbehandlingen forud for det kirurgiske indgreb.

Ved behov for præoperativ optimering af diabetesbehandling sendes almindelig henvisning til SDCA, hvori dato for operation anføres samt at patienten skal ses i et fast-track forløb.

Ved oprettelse af henvisningen vælges Steno Diabetes Center Aarhus Klinik – AUH.

Ved eventuelle spørgsmål til ordningen kan man rette henvendelse til Diabetesvejledningen på tlf. 4049 8330. 

_____________________________________________________________

Morten H. Charles, Praksiskonsulent

Sendt til praktiserende læger i Aarhus og Samsø kommuner