Spring til indhold

Faglig rådgivning i forbindelse med COVID-19 vaccinationer

Information om faglig rådgivning i forbindelse med COVID-19 vaccinationer

I forbindelse med varetagelsen af vaccinationer kan der opstå behov hos personalet, herunder de praktiserende læger, sygeplejersker med flere, for at få lægefaglig vejledning og afklaring af tvivlsspørgsmål i forbindelse med vaccinationerne.

Med henblik på at sikre en ensartet struktur for rådgivning og vejledning i forbindelse med varetagelsen af vaccinationerne mod COVID-19 skal følgende struktur følges:

  1. I forbindelse med besvarelse af spørgsmål fra borgere/personale kan læger støtte sig til Sundhedsstyrelsens vidensbank eller
    Statens Serum Instituts Information til sundhedspersonale om COVID-19-vaccination.
     
    Klinisk Farmakologisk Afdeling har i samarbejde med Allergicenteret, AUH udarbejdet en RØD-GUL-GRØN liste, som beskriver i hvilke situationer vaccination er kontraindiceret, hvor der skal udvises særlig opmærksomhed eller hvor der kan vaccineres uden forbehold.
     
  2. Ved tvivl kan Statens Serum Instituts vaccinerådgivning kontaktes. Her kan spørgsmål inden for det godkendte produktresume besvares.
     
    SSI´s afdeling for Infektionsepidemiologi og Forebyggelse har åbent for telefonisk rådgivning på telefon 3268 3037 mandag til fredag kl. 08.30 - 11.00, onsdag dog kl. 12.30 - 15.00.
     
    Uden for dette tidsrum kan afdelingen kontaktes i dagtiden på telefon 3268 3038.
     
    Uden for normal arbejdstid kan vagthavende ved behov for akut rådgivning kontaktes på telefon 4131 7404.
     
    Der kan også skrives til covidinfo@ssi.dk 
      
  3. Ved fortsat tvivl, kan lægerne henvende sig til: Klinisk Farmakologisk Afdeling – tlf.: 2328 0601, hverdage kl. 08.00 - 15.00 eller på mail til kfa@auh.rm.dk 

DSAM har lavet et faktaark der gælder for AstraZeneca vaccinen - det finder du på deres hjemmeside, via dette link: Vaccine Astrazeneca

Vigtige link til informationer om vaccination mod COVID-19:


 

_____________________________________________________________

Ann Dalgaard Johnsen, Regional Lægemiddelkonsulent, Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland
Flemming Bøgh, Kontorchef, Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland