Spring til indhold

Struktur ved DC-konvertering

Hjertesygdomme, Regionshospitalet Viborg

På Hjertesygdomme, Regionshospitalet Viborg har vi de senere år haft stor succes med vores tværfaglige atrieflimren-klinik.

Fokus er patientuddannelse, mestring af egen sygdom samt transformation fra akutte indlæggelser til strukturerede ambulante forløb.

Vores vision er, at atrieflimren kan og skal behandles i ambulant regi, allermest for patientens skyld. Vi har derfor også strukturerede forløb for DC-konvertering.

DC-konvertering udføres kun på planlagte tidspunkter (kl. 12:30 alle hverdage). Den sjældne undtagelse er patienter med svært påvirket hæmodynamik med behov for akut konvertering under indlæggelse.

Der er oprettet en speciel DC-telefon, der i dagstid bemandes af en specialuddannet sygeplejerske. Alle henvendelser vil blive konfereret med en arytmi-læge.

Det praktiske

Når I ringer til hospitalsvisitationen for at indlægge en patient til DC-konvertering, vil I blive stillet om til sygeplejersken med DC-telefonen på et konferencekald med visitationen. Arytmi-lægen har mulighed for at sidde med ved siden af.

Behandlingsansvaret for patientens atrieflimren overtages af Hjertesygdomme i forbindelse med den telefoniske henvendelse. Vi har derfor behov for at få patientens telefonnummer oplyst, så vi kan ringe tilbage til vedkommende, når planen er lagt (typisk indenfor få minutter).

Erfaring

Over halvdelen af patienter med nyopstået atrieflimren konverterer spontant til sinusrytme indenfor de allerførste dage.

Siden struktureringen af DC-konverteringer har vi set en markant nedgang i antallet af DC-konverteringer.

Kontakt

DC-telefonen: 7844 8221 (sygeplejerske), eller via hospitalsvisitationen.