Spring til indhold

Neurofysiologiske undersøgelser - Hospitalsenheden Midt

Neurofysiologisk Klinik, Regionshospitalet Viborg modtager fremover udelukkende henvisninger angående undersøgelse for karpaltunnelsyndrom

Neurofysiologisk klinik, Aarhus Universitetshospital har siden 2020 varetaget al neurofysiologisk udredning i Region Midtjylland i tæt samarbejde med de 2 neurologiske afdelinger i henholdsvis Viborg og Holstebro.

Omorganiseringen af neurofysiologien har medført en ændring af visitationspraksis til neurofysiologiske undersøgelser i Region Midtjylland med henblik på at standardisere denne.

Fremover kan der fra almen praksis udelukkende henvises til Fysiologisk Klinik, Regionshospitalet Viborg, angående undersøgelse for karpaltunnelsyndrom. Se "Forløbsaftale om udredning og behandling af karpaltunnelsyndrom i Hospitalsenhed Midt"

Øvrige neurofysiologiske undersøgelser skal bestilles af speciallæge i neurologi eller ortopædkirurgi.

Forløbsaftalen om udredning og behandling af karpaltunnelsyndrom indebærer følgende for henvisninger fra almen praksis:
Når det af henvisningen fremgår, at patienten er informeret om pakkeforløbet og interesseret i operativ behandling, såfremt der findes indikation herfor, så sker henvisning til operation internt på hospitalet. Almen praksis skal således ikke henvise til ortopædkirurgisk behandling.
_____________________________________________________________

Jonas Rafn, Specialkonsulent, Økonomi og Plan, Hospitalsenhed Midt
Jonas Hald, Praksiskonsulent, Neurologisk Afdeling 
Poul Oluf Olesen, Praksiskoordinator

Sendt til praktiserende læger i Viborg, Skive og Silkeborg kommuner