Spring til indhold

Fællesvisitation på demensområdet i Region Midtjylland

Den 1. juni 2020 indføres der fællesvisitation på demensområdet for alle tre specialer, som varetager udredning og behandling for demens

Fra den 1. juni 2020 indføres der fællesvisitation på demensområdet for alle tre specialer, som varetager udredning og behandling for demens (neurologi, geriatri og psykiatri). Det betyder at alle patienter som henvises vedrørende demens eller mistanke om demens skal henvises til ét lokationsnummer uanset optageområde og speciale.

Hvad betyder det for dig med praksis?
Det betyder, at du som privatpraktiserende læge fra og med 1. juni 2020 skal sende henvisninger vedrørende demens til Fælles Visitation Demens uanset hvilket optageområde og speciale patienten tilhører.

Fælles Visitation Demens har lokationsnummer: 5790002504419.

Fællesvisitation vil visitere patienterne til det relevante speciale og afdeling. Fordelingen vil ske med udgangspunkt i faglige hensyn, optageområder og ventetider.

Ved behov for forespørgsel kan dette foretages til fællesvisitationen på tlf. 7847 2769.

Fælles visitationen gør det enkelt for den henvisende læge og vil forhåbentlig give en mere optimal udredning.

Vigtig information på henvisningen
Det skal anføres på henvisningen, hvis patienten ønsker at blive henvist til et bestemt hospital uanset faglige hensyn og ventetid. Retten til Frit Sygehusvalg er fortsat gældende.

____________________________________________________________

Lone Düring, kontorchef, Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland
Line Overby Kusk, specialkonsulent, Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland
Svend Kier, Lægelig koordinator for PKO