Spring til indhold

Orientering om faldudredning i Region Nordjylland

Nyhed

I Region Nordjylland kan ældre patienter udredes for fald/svimmelhed enten på Ældremedicinsk afdeling, RHN Hjørring eller Geriatrisk afdeling, AAUH, afhængig af hvor patienten er hjemmehørende.
Målgruppen er patienter > 65 år, som har gennemgået basal faldudredning hos den praktiserende læge (jævnfør vejledning i lægehåndbogen) og hvor årsagen til patientens faldtendens, svimmelhed eller balanceusikkerhed ikke kan forklares.

Forud for en henvisning bør der ske en forventningsafstemning mellem patient og den praktiserende læge, så patienten er motiveret for et ambulant forløb på sygehuset. Ikke mindst sikre, at der er indikation for henvisning. Til tider er der en åbenlys forklaring på gangusikkerhed eller fald, f.eks. senfølger efter apopleksi, Parkinson sygdom, demens eller anden svær kognitiv dysfunktion, hvor en henvisning til faldudredning i hospitalsregi vil være en unødvendig belastning for patienten. Ligeledes bør patienter, der udelukkende har brug for almen genoptræning, henvises til træning i kommunalt regi.

Ved tvivl eller behov for drøftelse af patient forud for henvisning, er praktiserende læger velkomne til at kontakte ambulatoriet telefonisk.

Indholdsansvarlig

Praksiskonsulent Anne Marie Lundgaard, annemarielundgaard@gmail.com