Spring til indhold

PKOrientering nr. 2, juli 2018 - Regionshospitalet Randers

Dette nyhedsbrev indeholder bl.a. information om: Nyt fra Medicinsk afdeling. Kvindesygdomme og Fødsler. Røntgen og Scanning. Børn og Unge. Invitation til udviklingsdag i sundhedsstrategisk ledelse. Hvem er praksiskonsulenterne og kontaktdata

Nr. 2 juli 2018 

  

Medicinsk afdeling

Medicinsk afdeling rekrutterer stadig patienter til nedenstående projekt, som I kan henvise patienter til.

Projektet er rettet mod personer med overvægt (BMI >27) eller svær overvægt (BMI > 30).

Det er et 15 måneders medicinalafprøvnings projekt og medicinen, som skal injiceres én gang om ugen, har i de første studier (fase 2), vist et større vægttab end tidligere afprøvet vægttabsmedicin. Inkludering af personer til dette projekt vil forgå til og med oktober 2018. Patienten må IKKE have diabetes.

Se nærmere om projektet og henvisning: Afprøvning af ny medicinsk behandling af svær overvægt

  

Kvindesygdomme og Fødsler

Den tidligere udsendte "reklame" for hysteroskopisk sterilisation med "Essure" skal desværre "tilbagekaldes". På grund af EU-direktiv mangler Essure CE-godkendelse, hvorfor firmaet har valgt at trække den ud af produktion.

 

Røntgen og Skanning

eGFR mangler alt for ofte på patienter henvist til CT-TAB og CT thorax/øvre abdomen. For at kunne overholde udredningsgarantien indkaldes patienter til skanning udenfor almindelig dagtid. Det vil sige, at hvis patienten møder op uden at eGFR er taget, kan skanning ikke gennemføres (patienten ikke kan engang sendes til laboratoriet for at få den taget, da det jo er udenfor almindelig dagtid). Derfor er det vigtigt, at der tages eGFR i forbindelse med henvisningen.

      

Børn og Unge

Børn og Unge lægerne har bedt os videregive følgende:

Man oplever mange henvisninger vedrørende trivsel, smerter, træthed. Ofte er der ikke målt D-vitamin. Dette betyder et ekstra besøg i ambulatoriet. Man beder derfor om, at vi i disse tilfælde måler d-vitamin forud for henvisning, og ved mangel opstarter barnet i behandling med d-vitamin, og noterer dette i henvisningen.

Manglende ajourføring af FMK.

Dette gælder flere afdelinger, og det oplever Børn og Unge lægerne også. Mange børn får ikke meget medicin, og oftest kan de måske godt gætte, at Vermox, der står som fast medicin, og hvor sidste recept er udstedt for et par år siden, ikke er gældende. Men de beder om ajourføring, så de kan se, hvad der evt. har været forsøgt af medicin, og hvad der gives aktuelt fra egen læge, fx astmamedicin. Husk ajourføring ved henvisning til sygehuset, som minimum på elektive henvisninger.

Når børn henvises med mavesmerter, er der ofte ikke tjekket blodprøver for cøliaki (transglutaminase og total IgA). De anmoder venligst om at blodprøverne tages ved henvisning. Region Midtjylland arbejder på at udfærdige en forløbsbeskrivelse - indtil da henviser vi til Region Syddanmarks forløbsbeskrivelse om Mavesmerter hos børn

Recidiverende mavesmerter hos børn og ungeFår en del henvisninger vedrørende børn med forstoppelse, hvor basal behandling ikke har været afprøvet - se forløbsbeskrivelsen Obstipation og fækal inkontinens hos børn

  

Invitation til udviklingsdag i sundhedsstrategisk ledelse

Sundhedsstrategisk ledelse inviterer praktiserende læger til udviklingsdag med titlen: "Hvordan lykkes vi med at skabe et sundhedsvæsen uden knaster - hvad har vi lært og hvordan kommer vi videre?".

Udviklingsdagen afholdes den 26. September 2018, kl. 09.00 - 15.30 på Regionshospitalet Randers (Auditoriet), Skovlyvej 17, 8930 Randers.

Her finder du praktiske deltaljer og tilmelding - endelig program følger: Invitation til udviklingsdag i sundhedsstrategisk ledelse
 
Der er plads til 5 læger fra hver kommune i Randersklyngen (Favrskov, Norddjurs, Syddjurs og Randers). Deltagelse i dagen honoreres med 6,5 time med PLOs konsulenthonorar: kr. 921,47 pr. time. 

 

Hvem er praksiskonsulenterne?

 
Praksiskoordinator
Thomas Clausen, e-mail: doctorclausen@gmail.com 

Psykiatrisk afdeling
Vakant

Medicinsk afdeling, Klinisk Fysiologisk afdling og Klinisk Biokemisk afdeling
Søren Gam, e-mail: soeren.gam@stofanet.dk

Organkirurgisk afdeling, Urologisk afdeling, Ortopædkirurgisk afdeling, Anæstesiologisk afdeling, Palliativt Team
Bruno Madsen, e-mail: voruplaegehus@firma.tele.dk

Akutafdelingen
Thomas Clausen, e-mail: doctorclausen@gmail.com

Gynækologisk/obstetrisk afdeling, Pædiatrisk afdeling , Røntgen, Patologisk institut samt Afdeling for Folkeundersøgelser
Dorte Bojer, e-mail: dorte.bojer@gmail.com

Randers Kommune
Kristin Kristiansdottir, e-mail: kristiansdottir@vestertorv.dk

Praksiskonsulentordningen er til, for at bruges! Vi vil opfordre til, at du kontakter den relevante praksiskonsulent, hvis du oplever ting, som kunne fungere bedre.
Afdelingerne og hospitalsledelsen er som oftest meget opsatte på at løse problemer som måtte opstå i samarbejdet med almen praksis.

_____________________________________________________________

Thomas H. Clausen, praksiskoordinator
Bruno Madsen, praksiskonsulent
Søren Gam, praksiskonsulent
Dorte Bojer, praksiskonsulent

Sendt til praktiserende læger i Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner